Yüzlerce koyun ve keçi Madrid sokaklarında turladı

Yüzlerce koyun ve keçi Madrid sokaklarında turladı

Yüzlerce koyun ve keçi Madrid sokaklarında turladı

İspanya’nın başkenti Madrid’de gerçekleştirilen Trashumancia Şenliği kapsamında bin 200 koyun ve 200 keçi şehrin sokaklarında tur attı.

İspanya’nın başkenti Madrid’de 29’uncusu düzenlenen Trashumancia Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Hayvancılığın ve otlak alanların korunmasına dikkat çekmek amacıyla yapılan şenliğe hayvancılıkla geçimini sağlayan çok sayıda çoban katılırken, etkinlik kapsamında gerçekleştirilen yürüyüşte bin 200 koyun ve 200 keçi Madrid şehrinin tarihi sokaklarında tur attı. Yürüyüşe çobanlar ve aileleri geleneksel kıyafetler ile katılırken, enstrümanlar eşliğinde şarkılar söyledi.

Madrid’de 1994 yılından itibaren gerçekleştirilen Trashumancia Şenliği ile mera ve yaylalarda yapılan hayvancılığa dikkat çekilerek, hayvancılıkta kullanılan yolların ve otlak bölgelerin korunması, biyolojik çeşitliliğin devamının sağlanması ve kırsal alanları olumsuz etkileyen iklim değişikliği ve orman yangınlarına karşı alınan önlemlerin artırılması talep ediliyor.


Güncel 23.10.2022 21:21:12 0

İlginizi Çekebilir

1

SYS Grup Türk savunma sanayisini Baltık bölgesinde temsil edecek

2

Burdur'da 3 aracın karıştığı kazada 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

3

Türk yazılımcı ve tasarımcılar İstanbul'da ödüllendirildi

4

Adana'da evinde 2 silah, el bombası ve patlayıcı ele geçirilen zanlı tutuklandı

5

Mersin'de seyir halindeki taksi, devrilen ağacın altında kaldı

6

GÜNCELLEME - Hatay'da kayıp olarak aranan yabancı uyruklu çocuk gömüldüğü topraktan yaralı çıkarıldı

7

Osmaniye'de devrilen yolcu otobüsündeki 3 kişi yaralandı

8

Osmaniyeli yargıçların görev yapacakları yeni yerleri belli oldu

9

Kadınlar Salon Hokeyi Süper Lig maçları Alanya'da başladı

10

Mısır yüklü kamyon devrildi, 1 yaralı