Zihinsel engelli Hatice San’ın en büyük hayali gerçek oldu

Zihinsel engelli Hatice San’ın en büyük hayali gerçek oldu

Zihinsel engelli Hatice San’ın en büyük hayali gerçek oldu

Bilecik’te zihinsel engelli Hatice San’ın en büyük hayali gerçek oldu. Belediye başkanının makam arabasıyla evinden alınan San, 1 gün boyunca belediye başkanlığı yaptı.
Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde zihinsel engelli olan Hatice San’ın en büyük hayali belediye başkanı olmaktı. Bu istediği duyan Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle makam arabasıyla Hatice San’ı evinden aldırdı. Belediye girişinde zihinsel engelli olan Hatice San’ın karşılayan Başkan Tekin, koltuğu ona devretti. 1 gün boyunca bu koltukta oturacak belediye başkanlığı yapacak olan Hatice San’ın mutluluğu gözlerine yansıdı.

"Hepimiz birer engelli adayıyız"
Belediye Başkanı Tekin, herkesin bir engelli adayı olduklarını anlatarak, "Asıl engelin fiziki değil, kalplerde ve engellilere karşı düşünce yapısında. Hepimiz birer engelli adayıyız. Kalbimizi ve zihnimizi düzeltebilirsek, vicdan ve düşüncelerimizdeki bariyerleri kaldırabilirsek ortada hiçbir engel kalmaz. En büyük engel sevgisizliktir" dedi.
Başkan Tekin, Hatice San’a ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirerek hatıra fotoğrafı çekinildi.


Güncel 3.12.2021 17:00:38 0

İlginizi Çekebilir

1

POYD üyeleri Antalya'da gala gecesinde buluştu

2

Kahramanmaraş'ta otomobile düzenlenen silahlı saldırıda sürücü hayatını kaybetti

3

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda yakalanan 5 şüpheliden 1'i tutuklandı

4

Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar gören tarihi mekanlardaki restorasyon çalışmaları sürüyor

5

Beymen Tersane "Galleries of Luxury" konseptiyle açıldı

6

Burdur'da KBRN ve yangın tatbikatı yapıldı

7

Hatay'da "Doğu Akdeniz’de Güvenlik, Ticaret ve Yaşam" söyleşisi düzenlendi

8

TSKB ve KfW Kalkınma Bankası arasında 250 milyon avroluk kredi anlaşması

9

QNB Türkiye CDP değerlendirmelerinde üç kategoride A listesine girdi

10

Hatay'da eşini bıçakla yaralayan sanığa 20 yıl hapis cezası