Bahri Çolpan


26 Yıl Ne Getirdi?

26 Yıl Ne Getirdi?


Merhaba çok değerli okurlar,

Osmaniye 1996 yılında TBMM’de kabul edilen kanunla kurulmuş Türkiye’nin 80. vilayetidir.

26 Yıl çok uzun bir süre. Gün olarak hesaplarsak 9 bin 490 gün yapar. Bu kadar süre, bir vilayetinin bırakın ülke içi tanınmasına, dünyaya tanınmasına yine yeter. Yani her yıl Osmaniye’yi tanıtmak için 3-5 organizasyon yapılsa bana göre tanımayan kalmaz. Peki Osmaniye tanınıyor mu? Asla tanınmıyor.

 İstanbul’da her yıl 81. vilayetin tanıtılması için günler düzenlenir ve bir hafta boyu sürer. Osmaniye çok önemli konumda bir vilayet olmasına rağmen, 26 yıldır bu listede Osmaniye’yi göremiyoruz.

Sayın Dr. Devlet Bahçeli, Yaşar Kemal, Ümit Besen, Emre Karayıl, Tuğba Altıntop, Abdurrahman Keskiner, Arif Keskiner, Hüseyin Emre ve Samet Aybaba gibi bir çok ünlüsü olan kentin tanınmaması bizlerin olduğu kadar, Osmaniye’yi yöneten STK’ların da eksikliği olduğunu bilmek gerek.

Kendi gezileri için ciddi miktarda para ayıran Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası’nın, bu kentin tanınması için hiçbir şey yapmadığını üzülerek izliyoruz. OTSO yıllardır bırakın kentin gelişmesine katkı sağlamayı, sadece zaman geçirme odası olmaktan ileri gidememiştir. Maalesef her dönem çapsız ekiplerin eline geçen bu oda, Osmaniye’yi ileriye değil, geriye götürmüştür. Tabi bu sözlerim daha önceki yönetimler içinde geçerlidir.

Bir kentin tanınır olması o kentin ekonomisinin ve turizminin gelişmesi demektir.

Osmaniye için sadece bizlerin değil, herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Bari bu saten sonra küçük hesapları bırakalım ve Osmaniye’yi tanıtmak için elele verelim.

ANTALYA’DA OSMANİYE’Yİ TANITACAĞIZ

Bu ay içerisinde Osmaniye’yi Tanıtma Derneği olarak Antalya merkez ve Alanya’da vilayetimizi tanıtacağız.

Osmaniye’mizin artık sanayi ürünü haline gelen Osmaniye Fıstığı’ndan 10 bin paket hazırlattık ve söz konusu yerlerde halkımıza ücretsiz olarak dağıtacağız. Tabi sadece Osmaniye Fıstığı değil, bazı hazırladığımız Osmaniye’yi tanıtan broşürleri de orada dağıtacağız.

Bizler elimizden geldiği oradan bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Eksiğimiz mutlaka vardır. Burada önemli olan herkesin yaşadığı kent için bir şeyler yapmasıdır. Zaten Osmaniye’yi tanıtmak için herkes kendine bir görev verse inanın bu işi çok rahat başaracağız. Bizler geriye bakarak fazla bir şey yapamayız. Bundan sonra önümüze bakalım ve şu güzel kentimizi, Türkiye’ye hatta dünyaya tanıtalım.  

  

  • Perşembe 23.2 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23.4 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.3 ° / 12.5 ° Güneşli