Bahri Çolpan


5 Yıl Kolay Geçmiyor

Demokrasi gerçekten çok güzel bir şey. Şu günlerde çarşı Pazar dolaşıyoruz her yerde tatlı bir seçim telaşı var.


Merhaba çok kıymetli okurlar,

Demokrasi gerçekten çok güzel bir şey. Şu günlerde çarşı Pazar dolaşıyoruz her yerde tatlı bir seçim telaşı var. Belediye başkan adayları durmaksızın çalışıyor. İl Genel meclis üyesi adayları da piyasayı devamlı geziyor. Belediye meclis üyesi adayları ise, saha da dur- durak bilmeden çalışıyor. Muhtar adayları da ev ev geziyor. Seçim büroları açılmış her gün insanlarımız oraları doldurarak partisi adına bireyselde olsa çalışma yapıyor. Özellikle akşamları seçim büroları dolup taşıyor. Çiğ köfteler yapılıyor, ikramlar dağıtılıyor, sohbetler yapılıyor, talepler iletiliyor. Hemen her cadde de bir seçim aracı müzik çalarak veya parti adına anonslar yaparak dolaşıyor. Yakın bir zaman içinde açık hava mitingleri başlayacak ve siyasi partiler her mahalle de seçmenlere yapacakları hizmeti bizzat anlatacaklar. Bunlar demokrasinin güzellikleridir. İnsanımıza seçme ve seçilme hakkı verilmesi en değerli şeydir. Ancak vatandaşımızın verilen seçme hakkını çok iyi kullanmaması da ayrı bir konudur. Bir çorap bile alırken en iyisine bakan vatanlar, bu seçim de artık duyarlı olun.

Biliyorsunuz seçme hakka 5 yılda bir geliyor. Seçmenler bu değerli fırsatı iyi ve çalışacak bir aday yönünde değerlendirme yapmazsa o kentte yaşayan tüm insanlar sıkıntıyı hep beraber çekiyor.

Söylemesi kolay, bir seçim Bin 825 günde bir geliyor. Ne olur bu fırsatı iyi değerlendirelim. Seçim bittikten sonra şikayet etmemek ve dizimizi dövmemek adına Osmaniye’ye kim güzel hizmet edecekse tercihinizi bu yönde kullanın. Hizmet siyasetten geçiyor. İşini iyi bilen ve güzel yapan siyasetçiler çok iyi çalışıyor. 4 Büyük şehir arasına sıkışmış ve her yönü ile mükemmel olan Osmaniye bu dönemde kendini göstermeli ve kabuğunu kırmalıdır. Osmaniye adeta balta girmemiş orman gibi. Ne yapılsa o yakışıyor. Bu kenti derleyip, toplayıp ayağa kaldırmak hiçte zor değil. Siyaseten de çok güçlü konumda olan Osmaniye Ankara’dan ne isterse onu alacak güçtedir. Bu seçimde lütfen dikkatli olalım. Osmaniye’mize hizmet edecek adaya oy verelim. 

  • Cumartesi 28.5 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazar 34.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 15.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı