Av. Ahmet Salgut


 Çocuk Hakları, İnsan Hakkıdır 

 Çocuk Hakları, İnsan Hakkıdır 


Çocuklarla ilgili hak ihlalleri tüm dünyada olduğu gibi ne yazık ki ülkemizde de artarak devam etmektedir; şöyle ki sömürülen çocuk işçilerin, çocuk gelinlerin, cinsel istismara maruz kalan ve fuhuşa itilen çocuk sayısının ciddi anlamda arttığını görmekteyiz. 
Milyonlarca çocuk temel birçok hakkından yoksun bir şekilde savaş, göç ve yoksulluk gibi olumsuzlukların tam ortasında yaşamını sürdürmeye, büyümeye çalışmaktadır. 
Çocuk hakları bağlamında, en büyük sorunlardan biri de biri de çocuk cezaevleridir. Bugün, çocuk cezaevlerinin öngörülen “iyileştirme” amacını gerçekleştiremediği açıktır. Tutuklama tedbirinin bir cezalandırma amacı ile uygulandığı ceza adalet sistemi içerisinde, çocuğun özgürlüğünden yoksun bırakılmasının en son çare olarak kullanılması gerektiği yönündeki uluslararası ve ulusal kural ve ilkelerin, çocuğa yönelik koruma ve önleme noktasında yetersiz kalmaktadır.
“Çocukların çocuk olduğu” bilinciyle “çocuğun yüksek yararı ilkesi”ni gözeterek çocukların  hayatını kolaylaştırmak, haklarını kullandırmak için başta devlet olmak üzere ilgili tüm kişi ve kurumları yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırıyoruz.
Her çocuğun eşit, özgür, mutlu birer birey olarak hayatta var olabildiği, çocukların hak ettiği daha güvenilir, tüm haklarının eksiksizce korunduğu bir dünya dileğiyle...


                                                   Av. Ahmet SALGUT
                          Baro İnsan ve Mül. Hakları Komisyonu Başkanı
                            CHP İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı 

  • Pazar 34.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 15.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı