Bahri Çolpan


Adam Olmak Lazım

Bu gün sosyal medya hesabımdan bir paylaşım yaptım ve “En tehlikeli insan, büyük görevlere getirilmiş küçük insanlardır” cümlelerini kurdum.


Merhaba değerli okurlarımız,

Bu gün sosyal medya hesabımdan bir paylaşım yaptım ve “En tehlikeli insan, büyük görevlere getirilmiş küçük insanlardır” cümlelerini kurdum.

Bu paylaşımıma çok beğeni ve yorum yapıldı. Aslında bu kelimeler bence günümüz siyasetçileri için söylenmiştir.

Siyaset insanlara dokunma ve birebir markaja alma sanatıdır, Siyaseten hasbel kader bir yere gelmiş insanlar, yerilen kredileri nedense çok çabuk bitiriyor. Çünkü emek etmeden bir yere gelen her kim olursa olsun aldı kredinin kıymetini maalesef bilmiyor ve siyaset dünyasına girmesi ile yok olması bir oluyor. Siyaseti bilen ve aldığı emanet kredinin de farkında olun ve adam gibi adam olanlar, ne yaptığını ve ne ettiğini iyi hesap ederek yürüyenler siyasette kalıcı oluyor. Hele hele siyasette genel olarak zikzak yapanlar kendini çok erken bitiriyor ve toz olup gidiyor.

Siyaset dünyasında emanet alınan koltuk, insanları değiştiriyorsa zaten sonun başlangıcı belli oluyor demektir. Osmaniye’de aldığı koltuğa çok iyi sahip çıkması gerekenler, bir bakıyorsunuz, ağzı havalara kalkıyor ve  “ben ne olacağım” demiyor. “Ne oldum” diyor ve etrafında üç beş yağcının dışında kimse kalmıyor. Koltuk süresi de bitince “eyvah” diyor ama iş işten geçmiş oluyor. Yolda buldukları ile yol arkadaşlarını değişen siyasette kalıcı olamıyor. Yazık bu tür insanlara üzülüyoruz. Daha büyük yerlere gelmesi gerekirken, görev aldığı yeri de kaybediyor. Tabi herkes kendi kaderini kendisi hazırlar. İnsanların var olmakta, yok olmakta kendi elindedir. Tekrar söylüyorum. Siyaset insanlara dokunmak ve onlardan asla kopmamakla yapılır. Kimse tek başına siyasette bir yere varamaz.

Dün bir duyuru yapıldı ve Osmaniye Belediye Başkan Yardımcılığına MHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Fatih Özdokur’un atandığı açıklandı. Beni az çok herkes tanır. Benim yazılar da, yıkama, yağlama ve takla işleri olmaz. Ben hak edene hak ettiği şekilde yazarım.

Mehmet Fatih Özdokur’u yıllar öncesinden tanırım. Gördüğüm kadarıyla heyecanlı, dürüst ve çalışkan bir siyasetçidir. Hava cıva olmayan biridir. Özdokur’a yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum.

Dün şöyle sosyal medyaya baktım. Özdokur haberini yüzlerce kişi paylaşmış, çok sayıda beğeni yap ve yorum yapılmış. Anladığım şu Özdokur’un çok seveni var. Bir çok insan Özdokur’un bir makama getirilmesini olumlu karşılamış ve siyasetende yükselmesi arzuluyor. Halkın arasında böyle kredi biriktirmek kolay değil. Demek ki, Özdokur kredisinin üzerine kredi koymuş. Şahsını tekrar tebrik ediyor ve Osmaniye’ye güzel hizmetler verilmesine vesile olmasını diliyorum.

 

  • Cuma 28.8 ° / 16.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 14 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 22.4 ° / 12.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu