Bahri Çolpan


Artık Tahliye Bekliyoruz

Artık Tahliye Bekliyoruz


Merhaba kıymetli okurlar,

Yaklaşık 18 aydır çektiğimizi, bir Allah bilir, birde biz biliriz. Koronavirüs ülkemize geldiğinden bu yana günlerimiz hep kısıtlama ve yasaklarla geçti.

Hükümetin aldığı yarım yasaklama kararları, maalesef bu illeti bitirmemize bir türlü yetmedi. Son alınan tam kapanma kararı gerçekten yerinde oldu ve katil koronavirüsün sonuna geldik desek yalan olmaz.

Şöyle bir çıkıp  yaşadığınız bölgeyi gezdiğinizde, üzerinden sanki tank geçmiş gibi kapalı işyerlerini insan görünce gözleri yaşarıyor. Ben bazı cafe sahiplerini biliyorum virüs çıktığından bu yana işyerini kapısını dahi açmadı. Bu insanın vergisi, kirası, sgk'sı ve içeride bulunan mallarının hepsi ne alemde, düşünmek bile istemiyorum. Çok sıkıntılı dönemler atlattık. İnşallah katil koronavirüs biter, yeniden eski günlere döner ve normal yaşantımızı yaşarız.

Koronavirüs hasarlarını geçtik, birde göreceğimiz insanları bile doğru düzgün göremedik. Bizi sevdiklerimize bile hasret bıraktı.Gurbette olan bir çok insan, ailesini bu sürede göremedi. Bir kızım ve bir oğlum Kıbrıs'ta ve bu koronavirüs belası yüzünden ben bir baba olarak 18 aydır çocuklarımı göremedim. Oysa ki, Orhan eve saat 24.00 olduğunda gelmediği taktirde kıyamet kopardı.Belki benim gibi evladına hasret nice baba ve anneler vardır. Benim çektiğim evlat hasretini ne para, ne de pul telafi edebilir.

İşyerinden, zarardan ve sıkıntıdan vaz geçtik artık evlatlarımızı görüp, sevdiklerimizi görüp sarılmak için, 1 Haziranda normalleşme müjdesini verin ve hepimizi rahatlatın.Başka bir deyişle 1 Haziran'da tahliye beliyoruz desek yerinde bir cümle olur.     

  • Perşembe 31.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.4 ° false
  • Cumartesi 28.5 ° / 15.2 ° Güneşli