Bahri Çolpan


Başkan Özer'in Büyük Başarısı

Hani hep söyleriz ya, böyle gelmiş, böyle de gider. İstenirse, samimiyetle gayretle çalışılırsa, öyle olmuyormuş,


Merhaba kıymetli okurlarımız,

Hani hep söyleriz ya, böyle gelmiş, böyle de gider. İstenirse, samimiyetle gayretle çalışılırsa, öyle olmuyormuş, mucizeler bile gerçekleşiyormuş. Olmaz denilen her şey oluyormuş.

Osmaniye’nin Cevdetiye Kasabası  Ak Parti’li Belediye Başkanı Mehmet Özer 5 yıllık görevi boyunca tabiri caizse bir mucizeyi gerçekleştirdi. Belediye kurulduğundan bu yana ilk kez borçsuz hale gelmiş ve kasasında para bulunacak duruma gelmiş.

Belediye başkanları hep alışmıştır. Kurumu borçlu alıp, üzerine de trilyonlarca lira borçlanarak görevi bırakmayı adet haline getirmişler. Cevdetiye’de bu olmamış. Belediye Başkanı Mehmet Özer, 5 yıllık görevi boyunca öncelikle borçlanmadığı gibi, elindeki kaynaklarla borçlarını da tıkır tıkır ödemiş. Yetmemiş, bir de 30 milyon lira kasaya para koşmuş. Yani Mehmet başkan olmaz denilen bir şeyi başarmış.

Mehmet Özer, görevi boyunca samimiyetle çalışmış. Belediye’nin tek kuruşunu bile kendi parası gibi görmüş ve haksız bir lira bile harcamamış. Belediye’nin kaynaklarını gereksiz yerlere kullanmamış ve her türlü tasarrufu yapmış.

Öncelikle tüm ihaleleri açık, şefaf ve rekabet ortamında yapmış ve tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını korumasını bilmiş. Mehmet Özer, Türkiye’de örnek gösterilecek ve alınacak bir Belediye Başkanıdır.

Yeni Belediye başkanları seçildiğinde hep şu kelimeyi söyler: “Enkaz devraldım. Belediye’yi borçlandırmışlar. Durumumuz vahim”

Bu bahane değilmiş. Bakın bir Belediye başkanı şikayet etmeden, sızlanmadan göreve gelmiş ve 5 yıl içinde tarihinde ilk kez Belediye’nin borçlarını sıfırlamış, yetmemiş kasasına da 30 milyon lira para koymuş.

Belediye başkanlarının şikayetleri bana göre boş. İstenirse hizmette yapılıyor, para da biriktiriliyor. Mehmet Özer başkanı tebrik ediyorum. Belediyesi’nin yapısı ile ilgili şikayetçi olan başkanların da bu başkanı örnek almalarını istiyorum. Hiçbir Belediye başkanların arpalığı değil. Çalışınca başarılmayacak hiçbir şey yokmuş.

Osmaniye Mehmet Özer gibi bir Belediye başkanıyla ne kadar gurur duysa hakkıdır. 

 

  • Cumartesi 13.4 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 12.4 ° / 6.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 12.2 ° / 6.4 ° Güneşli