Dr. Fahrettin Şanal


Başlarken...

Başlarken...


Merhabalar,

Beş buçuk senelik bir aradan sonra tekrar siz değerli okuyucularla gazetemiz vasıtasıyla buluşmak insana ayrı bir heyecan veriyor. Uzun süreli aranın 08 Haziran 2016 tarihli son yazısını geçen hafta köşemizde yayımlamıştık. Yazımıza da küçük bir not düşmüştük. Demiştik ki daha yazmaya başlamadık.

Yine aynı notta o son yazımızın başlığındaki sorunun cevabını tecrübe ile öğrendiğimizi söylemiştik. Soru şuydu; “Ölmemeye çare mi var?” Birinci dereceden başlamak üzere bazı akrabalarımızı, yakınlarımızı, arkadaşlarımızı, dostlarımızı malesef kaybettik. Sonuç olarak “malûmun ilamı” diyerek cevabı bulduk. Ölmemeye çare yokmuş.

45 yıllık ve halen çalışan bir İngilizce öğretmeni olarak sorunun cevabının izahı için dini ve manevi konulara girmeyeceğim. İnsan haddini bilmeli değil mi? Ölüm gerçeğinin dini ve manevi açıdan izahını din adamlarımıza bırakalım.

Ne uzun bir giriş yaptık! Hayret. Halbuki merhaba diyerek yeni okurlarımıza kendimizi tanıtacak eski okurlara da kendimizi hatırlatacaktık. Zaten 45 yıllık öğretmen olarak diyerek affınıza sığınarak kendimizden bahsetmeye başlamıştık. Osmaniye ili Toprakkale ilçesi doğumluyum. 1976 yılında ilk öğretmenlik mesleğine Artvin Erkek Öğretmen Lisesinde başladım. 1977 Mart ayında Osmaniye lisesinde göreve başladım. 1980 Mart ayında ise Osmaniye Lisesinden Selçuk (Eğitim Enstitüsü) Yüksek Öğretmen Okuluna atandım. 1980 yılından günümüze (41 yıl) halen aynı okulda İngilizce Öğretmenliği bölümünde dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaya devam ediyorum. Okul aynı, ama isim değişti. Necmettin Erbakan Üniversitesi, AK Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümü. Haydi size AK kısaltmasının açılımını da vereyim. Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi.

Şimdi diyeceksiniz hayırdır böyle yazı mı olur? Hep kendinden bahsettin! Sanki iş başvurusunda bulunur gibi bize öz geçmişini yazmışsınız, diyebilirsiniz. Ama maksadım başka! Eski yazılarımda genelde çala kalem yazıyordum. Biraz da dönemin şartları gereği değişik konulara değiniyordum. Ne gibi? Mesela “Asker kaçağı İsmet Paşa”, “Tatlı su Frenkleri” “Sosyete Umrecileri” gibi. Diğerlerini yazmıyorum. Çünkü cıss!

Ya neler yazmaya çalışacağız. Tabii ki hatıralarımızı, tecrübelerimizi, edindiğimiz intibaları, öğrendiklerimizi kimseyi üzmeden, kırıp dökmeden yazmaya çalışacağız.

Bir bakıma, yaşadığımız dönemlerin aynasını günümüze tutmaya çalışacağız. Göreceğiz ne yapabiliriz? Tabi ki sizlerle beraber. Hayırlısı bakalım. Allah utandırmasın.

  • Perşembe 23.2 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23.4 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.3 ° / 12.5 ° Güneşli