Bahri Çolpan


Benden ne istediniz?

Benden ne istediniz?


Merhaba kıymetli okurlar,

Bölgemizde çıkan orman yangını ve 500 hektar ormanlık alanın kül olması hemen hepimizi derinden üzdü.

Hemen her gün, yangın bölgesini gezdik ve yangın koordinasyon merkezini ziyaret ederek, neler yapıla bilir, bizim nasıl katkımız olur diye irtibat halinde olduk.

Bu yangını söndürmek için Türkiye’nin dört bir yanından gelen kahraman ormancılarımızı ve itfaiyecilerimizi candan kutluyorum. Gerçekten canla başla mücadele ettiler. Takdire şayan bir çalışma örneği sergilediler. Zaman zaman eleştirilere de maruz kalan Kızılay’da bu yangında çok iyi bir sınav verdi. Kızılay Osmaniye Şube Başkanı Mehmet Meke ve Kadirli Şube Başkanı Zafer Biçer beyi yürekten kutluyorum. Öte yandan eline 5 litrelik su şişelerini alarak yanan büyük çamlara su döken tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Bu yangında asıl ilgimi çeken belli bir bölgesi yanan ve bir tarafı da söndürülmüş kocam çamların “benden ne istediniz de beni yaktınız?” der gibi adeta ağlaması ciğerimizi dağladı.

Hakikaten ağzı-dili olmayan, konuşamayan, kimseye zararı olmayan ciğerlerimizden kim ne istedi?

Orman yakmak en kolay iştir. Ancak vebali çok ağırdır. İnsanlığını yitirmiş, kanı bozuk kişilerin yapacağı en basit iş orman yakmaktır.

Türkiye’ye bu kadar büyük kabusu yaşattınız elinize ne geçti? Yaktığınız sadece orman değil, ciğerlerimiz, ülkemizin geleceğidir. Dilerim o gördüğüm tam ortası köz gibi yanan ve ağlayan çamlar gibi sizinde bir tarafınız yanar ve bağıra bağıra geberirisiniz. Yazıklar olsun..

  

Mecit İnekçi
3.08.2021 22:44:20
Diline sağlık bahri bey

mustafa demir
16.08.2021 11:24:49
Merhaba Bahri bey; Ormanlar yaniyor, orman seyreltme-ara yollar acma -yangin söndurme ucaklarimizin azligi-yoklugu sadece o zaman gundem oluyor. Dere yataginda ev yapilmaz, sehir kurulmaz. Onlar ilce daha vardir Bozkurt ilcesi gibi ama bir felaket daha olana dek o ilceler konusulmayacak. Depreme dayanikli olmayan onbinlerce konut var basta istanbulda olmak uzere ulke sathinda ve caresizce olasi bir depremi bekliyoruz. Ah vah etmek ve yardim kampanyalari duzenlemek disinda vatandasin elinden bisey gelmiyor. Peki ya yöneticiler??? Onlar da mi ah vah edip Iban verecekler? Bir yilda, trafik kazisinda ölenlerin sayisi 15 temmuzda sehit olanlarin sayisindan 20 kat daha fazla... PKK 30.000 insanimizi sehit etti bununla birlikte sadece son 10 yilda 50.000 insanimiz öldu trafik kazalarinda. Kucuk bir ilce tamamen yok oluyor her 10 yilda . Ama var mi buna dair bir eylem plani? Yok... Peki bu kafa ile burnumuz pislikten kurtulur mu???

  • Perşembe 31.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.4 ° false
  • Cumartesi 28.5 ° / 15.2 ° Güneşli