Bahri Çolpan


Bir seyahat firmamız neden olmasın?

Türkiye genelinde bir çok ilçenin bile seyahat firması varken, Osmaniye'nin olmaması bana göre çok büyük bir eksikliktir.


Merhaba çok kıymetli okurlar,
Türkiye genelinde bir çok ilçenin bile seyahat firması varken, Osmaniye'nin olmaması bana göre çok büyük bir eksikliktir. Osmaniye'nin seyahat firmasının eksikliği her zaman maalesef hissediliyor. Osmaniye'nin bir çok alanda eksiği var, ama bunları da yavaş yavaş tamamlayacağız. Osmaniye 28 yıllık vilayetdir. Yani il olalı epey zaman geçmiş. Ancak bizim eksikiğimiz kentimizin ihtiyaçlarına uzak durmamızdır. Bazı çevreler tarafından seyahat firmamız olmaması normal görülebilir. Ancak bana göre normal değildir. Bir kentin tanınmasında seyahat firmalarının çok önemi vardır. Örneğin komşu ilimiz Hatay'ın 6 tane seyahat firması vardır.Bizimde Osmaniye Seyahat adında bir firmamız olsa çok güzel olur.Ben bu eksikliğin giderilmesi için başta Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz ve sivil toplum örğütlerini göreve davet ediyorum. Nüfusu 700 bin olmuş Osmaniye'de bu iş zor olmasa gerek.Osmaniye'de seyahat firması kurulması halinde otobüs alacak işadamlarımızda vardır. Ben bu konuyu gündeme getirdiğimde bana bizzat ulaşıp söyleyenler oldu. Bunun dışında Osmaniye'de otobüsü olup başka firmalarda çalışanlarda var. Onlarda" memleketimizde böyle bir şey olursa otobüslerimizi kendi firmamız adı altında çalıştırırız"diyorlar. Başka bir vilayette olan ve 15 tane otobüsü olan arkadaşım var. Desem belki de kabul eder. Ancak bu işi yapmak Osmaniyelilere düşer.
Osmaniye Seyahat'in hayata geçmesi için müteşebbis aranıyor. Birisi çıkacak ve "ben bu işte varım öncülük etmek istiyorum" diyecek. Şimdi böyle bir Osmaniye sevdalısına ihtiyaç vardır. Gelin elimizi taşın altına hep birlikte koyalım. Osmaniye için büyük önem arz eden Osmaniye Seyahat'in kurulmasına vesile olalım. Şöyle bir kafanızda canlandırın, İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon yollarında karşınızdan Osmaniye Seyahat'in otobüsü geliyor. O anki mutluluğu asla para ile ölçemezsin. Şehir dışına gittiğimiz 80 plakalı arabayı gören hemşehrilerimiz nasıl seviniyor. Osmaniyeli başka illerde yaşayan araç sürücüleri 80 plakayı gördümü korna çalmaktan bir hal oluyor.Memleket sevdası gerçekten bir başkadır.Hele de gurbette olanlar için. Tanmıtım için gittimiz illerde hemşehrilerimiz bize öyle bir sarılıyor ki, bunu kelimelerle anlatamam. Osmaniye'nin küçücük bir yazısını dahi gördüğü zaman gözlerinin içi gülüyor.Osmaniye Seyahat için gelin elele verelim.Asla zor değil başarabiliriz.Yeter ki inanalım.28 yıldır olmayanı biz yapalım. 

  • Pazartesi 32.8 ° / 19.7 ° Güneşli
  • Salı 33.8 ° / 21 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.2 ° / 21.9 ° Güneşli