Bahri Çolpan


Bir Valinin Covit-19'la Mücadelesi

Bir Valinin Covit-19'la Mücadelesi


Merhaba kıymetli okurlar,

Dünya'nın başına bela olan covit-19 hastalığı, ülkemizin de başına bela oldu. Sevdiğimiz bir çok insan sesiz sedasız bu illet hastalığa yenilerek yaşamlarını yitirdiler.

Covit-19 vakalarının Osmaniye'de artması ile birlikte sahaya inen Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, bu illet hastalığı bitirmek için ve toplumu bilinçlendirmek adına sahaya indi ve her günde usanmadan, yılmadan bu hastalığın bitmesi için il genelini kapı kapı gezerek, denetimlerde bulundu. Covit-19 hastalığının tehlikesine dikkat çekmek için gezilerini sürdüren Vali Yılmaz, çokta başarılı oldu. Türkiye olarak, tam kapanmanın ardından Valimiz Yılmaz'ın gezileri oldukça etkili oldu. Yaklaşık 3 ay pozitif vaka sayıları 10 ile 20 arasında gezindi. Hatta pozitif vaka bir ara hiç olmadı.

 Ancak biz toplum olarak valimizin gösterdiği duyarlılığı gösteremediğimiz için maalesef pozitif vaka sayıları hızla yükselmeye başladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından her hafta güncel olarak yayınlanan koronavirüs haritasında, hastalığın en az görüldüğü iller arasında Osmaniye olarak 2 veya 3 sırada yer alırken, şimdi koronavrüsün vakasının en çok yükseldiği 2 il olmamızın sebebi yine bizleriz.

Osmaniyeliler olarak, bizler klimalı odalarda serinlerken, valimiz  yaz aylarının 45 derece sıcağında takım elbisesini  giyip kapı kapı gezerek hastalığın bitmesi için canla-başla mücadele ederken, bizler valimizin emeğine saygı duymadık. Özelikle koronavirüsün bizi hasta etmek için istediği kurallara uymadık ve hasta olduk.

Osmaniyeliler olarak gelin koronavirüsü en erken bitiren il olmak için elele verelim. Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz'ın gösterdiği duyarlılığı bizde gösterelim. Türkiye'de bir tarih yazalım. Aşılarımızı kesinlikle olalım. Maskemizi dışarı da  hiç çıkarmayalım.Kalabalık alanlarda sosyal mesafeyi mutlaka uygulayalım.Cebimizde mutlaka bir küçük şişe kolonya bulunduralım.Unutmayalım bu hastalığın panzehiri temiz olmaktır. Temizliğimize dikkat ettiğimiz zaman bu hastalık bizim yanımıza asla yaklaşamaz.Gelin bu sıkıntılı süreci birlikte omuz omuza aşalım.İnanın covit-19'u bitirmek hiçte zor değil.Yeter ki, kararlı olalım.Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz'ın gösterdiği kararlılığı bizde gösterelim.   

      

 

Mehmet Cihangir
16.11.2021 06:02:16
Vali beye karşı mahcubuz. Çok çalıştı sonuç da aldı. Lakin aşılanma oranı arttıkça ciddiyeti elden bıraktık. Tam bitti derken yeniden kapımızı çaldı. Daha önce başardık yine başarırız. Yeterki ciddiyeti elden bırakmayalım.

  • Cumartesi 22.7 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.8 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.1 ° / 9 ° Güneşli