Bahri Çolpan


Bize Nasıl Başkan Lazım?

Mahalli idareler seçimine 96 saat kaldı. 96 saat sonra kimin ne olduğunu hep birlikte göreceğiz. Bize nasıl bir Belediye başkanı lazım size ondan bahsetmek istiyorum.


Merhaba saygıdeğer okurlarımız,

Mahalli idareler seçimine 96 saat kaldı. 96 saat sonra kimin ne olduğunu hep birlikte göreceğiz. Bize nasıl bir Belediye başkanı lazım size ondan bahsetmek istiyorum.

Osmaniye’ye öncelikle bir şeyler verecek bir başkan lazım, bir şeyler alacak başkan değil. Makamı kullanarak caka satan ve gezip tozan, makamdan güç alan Belediye başkanı istemiyoruz. Bizim başkanımız halkın içinde olmalı ve bizim gibi yaşamalıdır.

 Osmaniye bugüne kadar ne çektiyse, vizyonsuz, iş bilmez  ve 100 yıl sonrasını düşünecek bir başkan maalesef gelemedi. Aslında mevcut Belediye Başkanı Kadir Kara boş bir adam değildi. Ufku genişti. Geleceği iyi okuyan bir insandı. Mesleği Belediye başkanlığına tam uygundu. Çok şeyler yapmak istedi. Özellikle yağmur suyu drenaj kanalı ve kanalizasyon sisteminde 100 yıl ilerisini düşündü. Ancak ne olduysa o da son dönemini çok vasat geçirdi. Artık Kadir bey için bir şey demeye gerek yok. Yaptığı hizmetler için teşekkür ediyoruz.

Şimdi gelelim bize lazım olan Belediye başkanına. Öncelik yeni başkan olacak kişi seçildikten 2 ay sonra Osmaniye’ye neler yapacağını ve yaptığı işlerin başlayış ve bitiş tarihlerini açıklamalı. 31 Mart’ta bize vizyon sahibi, yaptığı hizmetlerde 100 yıl sonrasını düşünecek, kentin imar yönünden doğu-batı dengesini çok iyi kuracak, alt yapısı bitmeyen yere bir gram bile asfalt heba etmeyecek, kentimizin makus talihini değiştirecek, Belediye’nin tek kuruşunu kendi parası gibi düşünen asla pisliğe bulaşmayacak biri olmalı. Yaptığı ihalelerde tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını düşünerek, rekabet ortamı sağlamalı, eğer rekabet olmazsa asla ihale verilmemeli ve yeniden yapılmalıdır. Yapılan her hizmet çağa uygun, kullanışlı ve ihtiyaca cevap verecek nitelikte olmasına dikkat edilmeli. Osmaniye turizmdeki parsadan hiç pay alamamaktadır. Özellikle Osmaniye’ye turist çekecek yatırımlar yapmalıdır. Yani biz 31 Mart’ta Osmaniye’ye samimice hizmet edecek ve bu kenti yeniden hareketlendirecek bir başkan istiyoruz. Osmaniye'nin gelişmesi ve değişmesini isteyen her seçmen oy'unu ona göre versin. 5 yıl kolay geçmiyor.

 

  • Cumartesi 28.5 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazar 34.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 15.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı