Bahri Çolpan


Bu Firmanın Dayısı Kim?

Bugün Osmaniye’nin hemen her tarafını dolaştım. Osmaniye’yi çok seven biri olarak, ben devamlı dolaşır ne oluyor bitiyor takip ederim.


Merhaba çok kıymetli okurlar,

Bugün Osmaniye’nin hemen her tarafını dolaştım. Osmaniye’yi çok seven biri olarak, ben devamlı dolaşır ne oluyor bitiyor takip ederim.

Osmaniye’de şu günlerde hızlı bir kanalizasyon çalışması yapılıyor. Özellikle ara sokaklarda kanalizasyon çalışması yoğun olarak yapılıyor. Osmaniye’ye yeni kanalizasyon sistemi yapılması elzem değil ihtiyaçtı. Bu konuda emeği geçen Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’ya teşekkür ediyorum. Osmaniye’nin kanalizasyonu 30 yıl önce 50 bin nüfusa hitap edecek şekilde yapılmıştı. Şimdi nüfusumuz 250 bin  ve bu da yetmiyordu. Şehrin bir çok yerinden devamlı kanalizasyon patlağı olduğuna dair şikayetler alıyorduk. Belediye bu sorunları çözmek için ne kadar uğraşsa da sistem yeterli olmadığı için yine patlamalar yaşanıyordu. Yani mevcut alt yapı Osmaniye’ye yetmiyordu. 

Yeni kanalizasyon sistemi yapımını öncelikle desteklediğimi ifade edeyim. Ancak bu işin ihalesini kazanan firma işini hiçte layıkı ile yapmıyor. Nasıl mı? Hemen konuya gireyim. Çalışmalardan dolayı zaten Osmaniye’nin yolları delik-deşik olmuş durumdadır. Söz konusu firma bir çok yerde işini yarım bırakmış trafik işareti koymuş gitmiş. Üstelik o dev gibi boruların ağzı açık kalmış ve her an tehlikeye davetiye çıkarıyor. Ayrıca şartnamede olduğunu düşündüğüm işlemi ise, firma tarafından yapılmıyor. Boruların etrafına taşsız ince kum koyarak boruların kırılmamasını sağlayacağı yerde, boruların etrafına çakıl taşları dolduruyor. Bu borular o bölgeden zamanla ağır tonajlı araçlar geçmesi halinde taşların borulara batması ile kırılacak ve yapılan o kadar emek boşa gidecektir. Yazık Osmaniye’ye kanalizasyon 30 yılda bir yapılıyor. Onu da düzgün yapalım ve 100 yıl ihtiyacımıza cevap versin. 

Ben bu konuda Belediye Başkanı Kadir Kara beyin gereğini yapacağına inanıyorum. Osmaniye’nin başı boş değil. Kimsenin iş yapmasına karşı da değilim. Ancak herkes işini layıkı ile yapsın. Bu firma denetlensin. Hata yapmasına izin verilmesin. Döşediği boruların etrafını temizleyip yeniden taşsız toprak koysun. Nihayetinde bu işte tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı vardır. Bunu korumakta hepimizin görevidir. Ayrıca bu firmanın dayısı kimse aklını başına alsın. Böyle önemli bir hizmet yarım yumalak yapılamaz. Ben bir Osmaniye aşığı olarak bu işin peşini bırakmayacağım.  

  • Cumartesi 28.5 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazar 34.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 15.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı