Bahri Çolpan


Bu fuarın memlekete ne faydası var?

Yapılan veya yapılacak olan tüm organizasyonların Osmaniye'ye zerre kadar faydası olsa, inanın ilk önce ben atlarım ve desteklerim.


Merhaba kıymetli okurlar,

Yapılan veya yapılacak olan tüm organizasyonların Osmaniye'ye zerre kadar faydası olsa, inanın ilk önce ben atlarım ve desteklerim. 

Bugün tesadüf bir paylaşım gördüm. 1. Osmaniye Sanayi ve Ticaret Fuarı yazıyordu. Bir afiş hazırlanmış, valilik, belediye, ticaret odası ve ticaret borsası destek veriyor. Kimseye neden destek veriyorsunuz deme şansımız yok. Ancak destek verenler resmi kurumlar olunca bazı soruları sormakta bizim en doğal hakkımız olsa gerek. Çünkü o kurumlar parayı babasının kesesinden vermiyor. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkından veriyor. 

Öncelikle şunu söylemem gerekirse Osmaniye bir sanayi şehri değildir. Osmaniye'deki bir kaç firmanın da reklama ihtiyacı yok, Osmaniye küçük yer ve hepimiz bu firmaları tanıyoruz, yerlerini biliyoruz. Sanayi kenti olmayan bir vilayette sanayi fuarı yapmak bana biraz garip geldi. Osmaniye'de gerçekten ülke pazarına bir şeyler üreten firmalar olsa hadi anlarım. Öyle firmalarımız olsa ve bu fuar İstanbul veya Ankara'da yapılsa memnuniyetle karşılarım. En azından bir kaç bilmeyen insan Osmaniye'nin adını öğrenir. Ben size bu olayla ilgili biraz bildiklerimi anlatayım. Organizasyon firmalarından ülke genelinde inanın binlerce var. Bunların çoğu da iş yapamıyor. Ancak Türkiye geneline çıkıyorlar, hangi oda başkanını kafaya alabilirlerse, orada iş yapmaya çalışıyorlar. Bu fuarın Osmaniye'ye asla faydası olmaz  Nasıl mı? 

Bu fuarı organize eden firma sponsorlardan ne aldıysa o kar. Ayrıca sponsorların adını kullanarak stant satmaya çalışıyorlar. Ne kadar stant satarsa o kadar çok kar eder. Yani bu fuar falandan ziyade iş yapamayan firmaya iş vermek anlamına gelmektedir. 

Artık Türkiye'de bu işin cılkı çıktı. Ülke genelinde organizasyon işi kovalayan yüzlerce firma var. Çoğu da iş alamıyor. Alanlarda devreye çok hatırlı kişiler koymak zorunda kalıyor. Bu firmanın bura da yapacağı iş için kim bilir kimler devreye girdi bilmem. Ama devrede hatırlı biri de olmasa öyle elini kolunu sallayarak hiç tanımadığı bir yerden iş almayı bırak oda başkanıyla bile görüşemez. İnşallah ben yanılırım. Faydalı bir fuar olur ve 3-5 ulusal Tv'de çıkarda Osmaniye'ye bir fayda sağlar. Çok zor bir dilekte bulunduk. Olmasını canı gönülden arzu ediyorum.

  • Pazar 17.5 ° / 12.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.7 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 21.4 ° / 9.8 ° Güneşli