Bahri Çolpan


Bu hizmetler önemli

Bugün Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, sosyal medya hesabından bir haber paylaşımı yaptı.


Merhaba kıymetli okurlar,

Bugün Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, sosyal medya hesabından bir haber paylaşımı yaptı. Osmaniye için çok büyük önem arz eden otoban batı kavşağı girişi olan Sakızgediği sapağında çalışmaların tamamlandığını ve kısa süre sonra hizmete açılacağını duyurdu.

Sakıgediği kavşağında uzun süredir çalışma yapılıyordu. Buranın açılması Osmaniye adına çok sevindirici bir haberdir.

Aslında her vilayette en az üç tane giriş kavşağı vardır. Sanıyorum bir tek Osmaniye’de tek giriş-çıkış kavşağı vardı. Şimdi Osmaniye’ye iki yerden giriş-çıkış yapılabilecek. Yani kent merkezine gelmek isteyen batı kavşağını kullanacak, hem gideceği yere çok çabuk ulaşacak, hem de akaryakıttan da karı olacak ve az harcama yapacak. Bu kavşak Osmaniye’ye büyük bir değer katacaktır. Ayrıca Osmaniye’nin de önemli bir ihtiyacıydı. Bana göre Osmaniye yavaş yavaş olsa da büyüp gidiyor. Eksik olanlar teker teker yapılıyor. 

Osmaniye gerçekten değişiyor ve gelişiyor. Devlet yatırımları hakikaten hızlı bir şekilde sürüyor. Örneğin millet bahçesini kimse görmese bile, inşaatı tamamlanmak üzere ve kentimiz için çok büyük bir kazanım olacaktır. Hemen her vilayette olan ancak Osmaniye’de olmayan millet bahçesi yapımında da sona gelindi. Millet bahçesi Osmaniye’nin sosyal alanda gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır.

D-400 karayolu Toprakkale mevkiinde yapımı süren köprülerde de çalışma devam ediyor. Ancak burayı yapan firma maalesef çok yavaş hareket ediyor. Bir vilayetin uluslar arası yolu yıllarca kapalı kalmaz. Bu yolu yıllarca trafiğe kapatmak Osmaniye’ye yapılan en büyük kötülüktür. Türkiye’deki yeni inşaat anlayışına göre kocaman alt geçitler doksan gün gibi kısa sürede tamamlanabiliyor. Hatta bir çok Belediye inşaatın başlayış ve bitiş tarihini yazıyor ve verdiği sözünde arkasında duruyor. Toprakkale’nin orada yapılan köprü inşaatını yapan firma bana göre uyarılmalıdır. Eğer yine duyarsız davranılırsa cezai müeyyide uygulanmalıdır.

Yapılan hizmet ne kadar önemli ise, zamanında bitirip insanların hizmetine sunmakta o kadar önemlidir. Osmaniye'mize bu hizmetlerin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

  • Cuma 25.6 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Pazar 28.1 ° / 14.2 ° Güneşli