Bahri Çolpan


Bu rezalete bir son verin

Tüm araç muayenelerinin Tüvtürk’ün tekelinde olması ve rekabet ortamının oluşamaması, Türkiye’deki bütün araç sahiplerinin tepkisini çekmektedir.


Merhaba kıymetli okurlar,

Tüm araç muayenelerinin Tüvtürk’ün tekelinde olması ve rekabet ortamının oluşamaması, Türkiye’deki bütün araç sahiplerinin tepkisini çekmektedir. Araç muayenesi gelen herkes bin bir zorluğu bir arada yaşamaktadır.

Belki bu cümle ağır gibi kabul edilecek, ama Tüvtürk milletle resmen alay ediyor. Bilinçli olarak milleti eziyor. Benim aracımın 24 Temmuz 2024’te muayenesi var. Bir vatandaş olarak kanunlara uyalım ve yanlış iş yapmayalım diye, bugün Osmaniye Tüvtürk’e randevu almak üzere gittim. Bana oradaki görevli 28 Temmuz 2024 tarihine kadar sıranın dolu olduğunu ve ancak o gün aracımı muayene ettirebileceğimi söyledi. Bende Tüvtürk’ün müşteri hizmetlerini bir arayayım ve oradan randevu almaya çalışayım diye düşündüm. Aradım, orada telefonuma çıkan şahısta aynı şeyleri söyledi ve sıranın dolu olduğunu anlattı.

Bu duruma göre, 24 Temmuz 2024 tarihinde aracının muayenesi gelen ve sıra alamayan yüz binlerce kişi 90 lira ceza ödemek zorunda kalacak ve muayenesini ancak öyle yaptırabilecek. Bu durumda siz Tüvtürk’ün kazancının ne kadar olduğunu iyi hesap edin. Bu durumda vatandaşın ne suçu var.? 

Şimdi gelelim araç muayenesini Tüvtürk’ün tekeline veren hükümete. Birçok konuda göz göre göre vatandaşı ezdiren hükümet, maalesef ki, araç muayene konusunda da insanları Tüvtürk’e resmen ezdiriyor. İşin bir başka tarafı ise, olan bitenleri sadece seyretmekle yetiniyorlar. Bu benim yazdıklarımı hükümet yetkililerine belki on binlerce kişi şikâyet olarak iletmiştir. Sonuç olarak yapılan hiçbir şey yok ve bir firma insanlara resmen eziyet ediyor. Bir araca hiçbir şey yapmadan Tüvtürk bin 821,60 kuruş para alıyor. Muayene sadece 15 dakika sürüyor. Yazık bu paranın çeyreğini bile Tüvtürk hak etmeden insanlardan bin bir beddua ile alıyor. Başka bir deyişle insanlar mecbur olduğu için o parayı vermek zorunda kalıyor.

Bu rezaleti izlemekle yetinen Ak Parti’nin anketlerde oyları düşüyor. İşte oylar böyle düşüyor. Siz milyonlarca araç sahibini neden bir Tüvtürk’ün eline bırakırsınız? Yazık değil mi bu millete? Her hangi bir il’de, il başkanınızın birini Tüvtür’e gönderin ve şöyle bir vatandaş ne diyor dinlesin de size anlatsın. Yıllardır süren eziyeti çözmek için neden bir şey yapmazsınız? Araç muayene işini bir firmaya daha verseniz de rekabet oluşsa kötü mü olur? Hem haksız alınan paranın miktarı düşer, hem de vatandaş kime aracını muayene yaptırmak istiyorsa ona yaptırır. Yazdım bu yazıyı belki sizler duymayacaksınız. Ancak bu millet fazlasıyla duyuyor bunu da bilin istedim. 

 

  • Perşembe 23.7 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Cuma 24.4 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.5 ° / 11.8 ° Güneşli