Bahri Çolpan


Çenet’in Sözü Senet Olur mu?

31 Mart seçimleri sükunet içinde Osmaniyelilere yakışır bir şekilde sonuçlandı. Seçime katılan adaylara ve seçimi kazanan İbrahim Çenet’e başarılar diliyorum.


Merhaba kıymetli okurlarımız,

31 Mart seçimleri sükunet içinde Osmaniyelilere yakışır bir şekilde sonuçlandı. Seçime katılan adaylara ve seçimi kazanan İbrahim Çenet’e başarılar diliyorum.

Seçmenin iradesinin üzerinde başka bir şey olmaz . Seçmen İbrahim Çenet’e 5 yıllık kredi verdi ve Osmaniye Belediye başkanlığına seçti. Yeni başkanımızı kutluyoruz ve çalışmalarında başarılar diliyoruz. 

Seçim kampanyalarında hep şu slogan dikkatimi çekti. İbrahim Çenet, sözü senet. Bu slogana bende katılmıyorum dersem yalan olur. Yeni Belediye Başkanımız İbrahim Çenet’in öz geçmişi başarılarla dolu. Çalıştığı bir çok yerde ciddi hizmetler yapmış. Osmaniye’de neler yapar diye sorarsanız. Bana göre Osmaniye’de de çok şeyi başaracak gibi görülüyor. İbrahim Çenet bey vizyonu olan, geleceği çok iyi gören bir kişiliğe sahiptir. Çenet, bu kentin parasını yemez, yedirmez. Yetimin hakkını hukukunu korur. Yapılan ihalelerde asla film fırıldak işlerine müsade etmez. Yıllardır 4 büyük şehir arasında sıkışmış Osmaniye’mizi hareketlendirip yıldız il yapabilecek kapasiteye sahiptir. Yani öyle bozuk yollar, suyu akmayan, çöpleri alınmayan  ve her yerden kanalizasyon patlağı işinin kısa süre sonra tarihe karışacağını düşünüyorum.   

Bir zamanlar meşhur Belediye Başkanı Hasan Çenet vardı. Osmaniye’nin her yeri asfaltladığı için adını “Asfalt Hasan”a çıkmıştı. İbrahim Çenet’in de öyle bir efsane yaratacağına inanıyorum. İbrahim beyden Osmaniye olarak beklentimiz çok büyük. Bu beklentileri karşılayacağına ben şahsen inanıyorum. Başarılı olması için bizlerde gazeteciler her zaman yol gösterici olacağız. Yapamadığı işlerde ise, yapıcı bir şekilde muhalefet yaparak Osmaniye’mizin kaderini değiştirmesi için elimizden geleni yapacağız.

Yeni Belediye Başkanımız İbrahim Çenet’in büyük proje hazırlıkları belki biraz zaman alabilir. Ancak şu anda acil yapılması gerek çalışmaları da kendisine hatırlatmak isterim.

Deprem dolayısıyla durdurulan parkomat sistemi acilen başlatılmalıdır. Çünkü şehir içinde trafik tam bir eziyet oluyor ve kimse arabasını durduracak yer bulamıyor.

Osmaniye’de 100’e yakın atıl durumda olan mahallerin çeşitli yerlerinde parklar bulunmaktadır. Bunların acilen ihale ile kiraya verilerek hem insanlarımıza iş sahası açılması, hem de bu parkların sahiplenilmesi gerekmektedir. Bunlar kısa sürede çözüme kavuşturulmalıdır.

İbrahim başkanımıza tavsiyem, tebrik kabulleri yapmaması yönündedir. Çünkü Osmaniye’nin kaybedecek 1 dakikası bile yoktur.

Ayrıca yapımı devam eden alt yapı işini yapan firmayı çok sıkı olarak denetlettirmelidir. Çünkü o firma şartnameye uygun iş yapmıyor. Osmaniye’nin bir çok yerinde işleri yarım bırakmış ve kanalizasyon kapakları açık bırakılmıştır.

 

  • Salı 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 26.3 ° / 18.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 22.2 ° / 16.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu