Bahri Çolpan


DAİRE MÜDÜRLERİ OSMANİYELİ OLSUN

Merhaba saygı okurlar, Osmaniye’de Osmaniyeli müdür istiyoruz derken gerekçelerini yazayım sizde hak vereceksinizdir.


 

Merhaba saygı okurlar,

Osmaniye’de Osmaniyeli müdür istiyoruz derken gerekçelerini yazayım sizde hak vereceksinizdir.

Tabi hemen şunu diyebilirsiniz, “Türkiye’de yaşayan herkes, her ile müdür olarak atanabilir” doğru buna itirazımız olamaz. Bizde haklı olarak görev bekleyen hemşehrilerimizin müdür olmasını istiyoruz. Valilik, emniyet müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetlerini bu tezimizden ayrı tutuyoruz.

Osmaniye’de 30’a yakın müdürlük var. Allah aşkına kaç tanesi Osmaniyeli siz düşünün. Biz Osmaniyeli müdür istiyoruz derken ana düşüncemiz şu. Osmaniyeli olan bir kişi burada müdürlük yaptığı zaman memleketini daha çok düşünür. Osmaniye biraz daha güzelleşsin diye canla-başla çalışır. Burada yaşayıp burada öleceği için Osmaniye’nin geleceğini düşünür. Eşi, dostu, hısımı akrabası burada olduğu ve emekli olduğunda bu kentte yaşayacağı için kesinlikle yanlış yapmamaya özen gösterir. Bu olayın bir boyutu.

Diğer boyutuna gelince.Şöyle bir 81 vilayeti takip edin, genelde daire müdürleri o kentten. Dışarıdan gelen olsa bile azınlıktadır. Bizim burada dışarıdan gelen müdür çoğunlukta. 30 müdürün 25’i dışarıdan gelme.

Bir Osmaniyeli müdür Konya’ya il müdürü olarak atandı. Bu olayı duyan Konya Milletvekilleri hemen tayini durdurdu ve atama gerçekleşemedi. Osmaniye dışından burada müdürlük yapan çok değerli insanlar var. Onları bu tezimizden ayrı tutuyoruz. Ancak içinde yaramaz olanları da var. Özellikle Osmaniye çocuklarına haksızlık yapmayı kendine görev sayan ve kanuna ve nizama uyan işlerini bile egosu yüzünden yapmayan müdür istemiyoruz. O yaramaz olarak kabul ettiğimiz müdürlerin yerinde Osmaniyeli müdür olsa böyle bir şey yapmaz, yapamaz. Çünkü görevi bitiğinde burada kalacağı için toplumdan tepki alacağını düşünerek yanlış bir iş yapmaz. Dışarıdan müdür olarak gelen görevini tamamlar ve çeker gider. Buradan yola çıkarak, kentin geleceğini Osmaniyeli müdürlerin hazırlamasını istemekte en doğal hakkımız olsa gerek.

 

  Özellikle Osmaniye Ak Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, İsmail Kaya bey ve İl Başkanı Av. Hamza Tor beyden bu konuya mutlak surette el atmasını istiyoruz. Hiç olmazsa 30 müdürün 15’i Osmaniyeli olsun. Yarın siz bu milletten gidip oy isteyeceksiniz. Bari bunları yüzünüze vurmasınlar.

Uğur Alkan
26.02.2020 16:39:51
Bahri bey nu müdürler konusundaki yazınıza tamamen hak veriyorum.

  • Çarşamba 31.3 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Perşembe 31.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.4 ° false