Mehmet Ali Tazeoğlu


Emekçi Kadınlarımız…

Öncelikle; fabrikada,tarlada,laboratuarda,üniversitelerde, işletme tezgahlarında ve evlerinde çalışan tüm kadınlara ‘Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Emeklerinize sağlık kadınlar!


Gün doğmadan doğar,uyanır bizim kadınlarımız.

Öncelikle; fabrikada,tarlada,laboratuarda,üniversitelerde, işletme tezgahlarında ve evlerinde çalışan tüm kadınlara ‘Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Emeklerinize sağlık kadınlar!

Dünyayı değiştiren emektir, alın teridir. ‘Emek en yüce değerdir.’ Çevremizde gördüğümüz her şey emeğin eseridir.

Kadınların emek verdiği tüm değerler bolluktur,berekettir, zenginliktir, nezakettir.

8 mart dünya kadınlar gününü kutlarken, 29 şubatta, Mersin Büyükşehir Belediye Otobüsünde yaşadığım bir olayı anlatarak bu anlamlı güne vurgu yapmak istiyorum.

29 Şubat Cumartesi günü öğlen saatlerinde bir vesile ile Mersindeydim. Mezitli’ye giden Belediye Otobüsüne bindim. 30 no lu Otobüs. Otobüsün şöförü bir kadın.bir yolcu eşi ile birlikte bindi. Şöför;’kart basmanız gerek’ dedi. Yolcu;’kartım yok ama kartlı bir arkadaşıma ücretini vereyim, benim içinde kartını kullanır’ dedi.bir kaç yolcu geçti kimse kartını o yolcu için kullanmıyor. Kadın şöför;’önemli değil,siz de bizim belediyemizin misafiri sayılırsınız buyurun oturun’dedi. Tam da yolcu oturacaktı ki bir bayan o yolcunun yerine de kartını kullandı. Mersin’de Belediye Otobüs fiyatı 2 lira 25 kuruş, iki kişi 4 buçuk lira ediyor. Adam çıkardı parasını bayana verdi.

O diyalog dikkatimi çekti. Kim bilir sabahın kaçında uyanmıştı direksiyon başındaki kadın şöför? Hiç olumsuz tepki göstermedi. O kadar ılımlı yaklaştı ki, o ana şahit olan tüm yolcuların dikkatini çekmiştir. Yolcu bayan şoföre ‘kara bulut durağında’ ineceğini söylemiştir. Daha sonra yolcu düşüncesini değiştirip ‘soli’ kavşağında ineceğini söyledi. Kadın şoför ‘önemli değil, siz misafir sayılırsınız. Ben sizi istediğiniz yerde indireceğim’ dedi.

Emeğiyle ve davranışıyla çalıştığı kurumu,Mersin Büyükşehir Belediyesini, zenginleştiren emekçi o şoför kadının adını daha sonra öğrendim. Elife köse. Bu nezaketli ve misafirperver davranışlarından dolayı çok takdir görmüştür muhakkak. Ama bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi 30 no’lu Büyükşehir Belediye Otobüsünün kadın şoförü Elife Köse’nin şahsında tüm çalışan emekçi kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

Haydi kadınlar barış sizin elinizde. Mutluluk huzur sizin elinizde.

Değişirse dünya sizinle değişecek…..,

 

  • Cuma 22.8 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.8 ° / 9.6 ° Güneşli