Bahri Çolpan


Güzel Projeler

Yeni Belediye Başkanı İbrahim Çenet, gerek hızlı çalışma temposuyla ve gerekse sunduğu projelerle, hem kendi büyük bir heyecan yaşıyor,


Merhaba çok kıymetli okurlar,

Yeni Belediye Başkanı İbrahim Çenet, gerek hızlı çalışma temposuyla ve gerekse sunduğu projelerle, hem kendi büyük bir heyecan yaşıyor, hem de bizleri acayip şekilde heyecanlandırıyor.

Başkan Çenet'in sosyal medya hesabında paylaştığı bazı projelere bakıyoruz. Bunlar Osmaniye için hayati önem taşımaktadır.

Mesela bir çocuk şenliği paylaşımına baktım. Günü birlik çocuk şenliği olmaz. Ancak, Belediye'nin mali durumuna baktığımızda fazla konuşacak bir şey bulamıyoruz. Amatörce de olsa yapılması iyidir.

19 Mayıs'ta yapılması planlanan lezeet festivalinin yapılacağı alan kesinlikle Atatürk Caddesi olmaz. Çünkü o fwstivalin yapılacağı alan geniş olmalı ve o bölge esnafının da işine zarar vermemeli. Lezzet festivalinin yapılacağı en güzel alan Dr. Devlet Bahçeli Bulvarı 1. etaptır. Bahçeli Bulvarı 1. Etapta fazla yeme içme üzerine esnaf yoktur. Alan geniştir ve arka sokaklardan bağlantı yolu oldukça fazladır. Yani burada yapılacak etkinlik için alan süperdir. Küsecek hiç bir esnafta yoktur.Osmaniye'nin trafiğini de alt üst edecek bir durumda oluşmaz. Ulaşımda kolaydır. Bir çok organizeye imza atmış insan olarak konuşuyorum. Yarın sıkıntısını çekeceğiniz işi hiç yapmamanız daha iyi olur.

Belediye Başkanı İbrahim Çenet'in birde yeni hastanenin oraya yapılması planlanan alt ve üst geçit projesini gördüm. Tek kelime ile mükemmel. Hiç bir trafik planlaması yapılamadan açılan hastanenin orada vatandaşlar adeta çile çekiyor. Oradan her geçtiğimde hele de yaşlı insanları rezil durumda gördüğümde çok üzülüyorum. Bu proje yapıldığında orada artık araç konvoyu görmeyeceğiz. Yaşlı insanların bekleşmesi bitecek.

Başkan Çenet'in paylaştığı projelere kimsenin diyeceği bir şey olmaz.Ancak, bu önemli projeler kağıtlara çizilerek olmuyor. Hayata geçirmek çok çok önemli. Yeni Belediye başkanlığının verdiği heyecanla çok güzel projeler sunuluyor. Bunların gerçekleşme oranı da öyle kolay projeler değildir. Bunlar için kaynak nereden bulunacak? Nasıl yapılacak? Mutlaka ki, Başkan Çenet'in bunlarla ilgili bir çalışması vardır. Zira kendisi de bu konuda tecrübelidir. Nereden ne yapılacağını gayet iyi bilir. Ben bir Osmaniye aşığı olarak projesi paylaşılan her hizmetin yapılmasını arzu edrim. Osmaniye'ye kim bir çivi çakarsa şahsen ben gurur duyarım.

  • Cumartesi 19.9 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17.5 ° / 12.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.7 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı