Bahri Çolpan


Halka Dokunmayan Kaybeder

31 Mart hızla yaklaşıyor. Siyasetçiler sahada yapacaklarını anlatıyor, vatandaş da dinliyor ve kararını ona göre verecek.


Merhaba çok kıymetli okurlar,

31 Mart hızla yaklaşıyor. Siyasetçiler sahada yapacaklarını anlatıyor, vatandaş da dinliyor ve kararını ona göre verecek.

Şunu açıkça ifade etmem gerekirse, halka dokunmayan siyasetçi kim olursa olun kaybetmeye mahkumdur. Siyasetin malzemesi insandır. Siyasetçi seçmenlerden aldığı oyla göre gelir. Yani seçim kampanyası boyunca insanlara yaklaştığı ölçü de teveccüh görür. Özellikle insanlara tepeden bakarak siyaset asla yapılmaz. Tarih boyunca da siyasete dünyasında insanlara tepeden bakanlar hep kaybetmiştir ve yok olup gitmiştir. Seçmenler her zaman kendisine ilgili gösteren, oturup çayını- kahvesini içen ve yemeğini yiyen siyasetçileri bir yere getirmiştir. Özellikle göreve talip olan siyasetçilere tavsiyem insanlardan asla kaçmayın. Devamlı insanlara yaklaşın. Çünkü sizin bugünlerde bin bir zorlukla yürüttüğünüz seçim kampanyasının karnesini vatandaş verecektir. Notunuzun daha yüksek olması ve hedefinize daha hızlı ulaşmak için ikili ilişkilerinizi mutlaka iyi tutun.

Osmaniye’de 15 yıl Belediye Başkanlığı yapan Kadir Kara, bu süresini partili partisiz insanlara dokunarak elde etti. Kadir bey aleyhine olan seçmene dahi sevgi ve saygıyla yaklaşmasını bildi. Zaten siyasetçi milletle bağını koparmayan kişidir. Ancak siz buna rağmen, “Ben böyleyim, oy veren verir, vermeyende vermez”derseniz, sonunuz hüsran olur. Osmaniye’de öyle bir hayal kırıklığını eski Belediye Başkanlarından Davut Çuhadar yaşadı. 2019 seçimlerinde CHP-İYİ Parti seçime ortak girmesine rağmen 22 bin oy zor alabildi. Oysa ki, Çuhadar, daha önce girdiği yarışta ciddi bir oy alarak seçilmişti. Yani Çuhadar, 5 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde vatandaşın yanında tüm kredilerini bitirmiş.

Özellikle adaylara tavsiyem seçmenlere iyi yaklaşın. Asla aranıza mesafe koymayın.

  • Cumartesi 28.5 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazar 34.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 15.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı