Bahri Çolpan


Hayalimdeki Osmaniye

Merhaba değerli okullar, hepinize mutlu bir hafta sonu diliyorum.


Merhaba değerli okullar, hepinize mutlu bir hafta sonu diliyorum.

Bugün sizlere hayalimde canlandırdığım Osmaniye’den bahsetmek istiyorum. Karaçay vadisi Osmaniye’nin tek nefes alacağı çok önemli bir yerleşim alandır. Özellikle Karaçay vadisinin sanayiden başlayıp en baş noktasına kadar suların tutulduğu, 12 ay su bulunan bir bölge olmasını  ve çerisinde tekneler gezdiği bir yer olmasını hayal ediyorum.  Ayrıca karaçay etrafında kafeler, beş yıldızlı bir otel, restaurantlar ve yaşam merkezleri olmasını çok arzuluyorum. Birde fuar alanı olması hayallerim arasındadır.

 Yine karaçay barajının üst kısımlarına Alanya’da bulunan Dim çayı modeli çok güzel yakışır. İşsizliğin yoğun olduğu Osmaniye’de turizm sektörü de bana göre bacasız bir sanayidir. Osmaniye’de bir havalimanı olması da çok istediğim hizmet arasındadır. 30 bin kişilik bir stadyumda bu kente lazımdır ve çok da yakışır. Yaz aylarında en çok rağbet gören yaylardan biri olan Zorkun’umuza da beş yıldızlı bir otel ve teleferik sistemi süper olur. Musa Şahin bulvar üzerine ise, dört tane alt geçit yapmak, bu kentin trafiğini tamamen bitirir ve hiç kimse ışıklarda dakikalarca beklemek zorunda kalmaz. Osmaniye planlı bir şehir olacaksa, trafiği rahat akacaksa, kökten bir düzenleme olması şarttır.

Şu da hayallerim arasında, artık normal şehirler arası Otogarı Osmaniye’nin ihtiyacını karşılamıyor. Osmaniye’nin acilen bir de yeni otogara ihtiyacı var. Çıkmaz sokakların çıktığı, delik deşik sokakların daha geniş ve kullanılabilir bir seviye çıkarılması da benim hayallerim arasında.

Hep hayal ediyorum, çok şey istiyorum. Bakalım yeni gelen belediye başkanı, benim gibi hayal kurup bu kentin kaderini değiştirecek mi?

Bu yazdıklarım yapılmayacak şeyler mi? Asla değil, Bunu yapacak Belediye başkanında vizyon lazım. Ben mevcut adaylarda da bunu görüyorum. 

  • Cumartesi 28.5 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazar 34.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 15.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı