Bahri Çolpan


Hep hizmet edeceğiz diyerek geliyorlar

Osmaniye Belediyesi kurulduğundan bu yana, seçilen tüm Belediye başkanları seçimlerden önce hep hizmet edeceğiz sloganıyla göreve geliyorlar


Merhaba çok kıymetli okurlarımız,

Osmaniye Belediyesi kurulduğundan bu yana, seçilen tüm Belediye başkanları seçimlerden önce hep hizmet edeceğiz sloganıyla göreve geliyorlar. Slogan güzel ve kulağa da çok hoş gelen bir cümledir. Ancak bunu hayata geçirmek yürek ister.

Yeni seçilen Belediye Başkanı seçim bitip makam koltuğuna oturunca, görev süresinin altı ayı tebriklerle geçiyor. Altı ay sonra söz verdiği projeler hemen aklına geliyor. Sözümü yerine getireyim, ağır ağır başlayayım derken, bu seferde yeni seçim geliyor. Tabi o arada sözlerini mi yerine getirsin, yoksa seçim geliyor, yeniden seçilmenin derdine mi düşsün. Bu arada telaş başlıyor.

Bana göre yeni seçilecek Belediye başkanı tebrikleri kabul etmemeli. Yada maksimum bir süre koymalı ve onun dışında misafir kabul etmemeli. Çünkü Osmaniye’nin yapılacak o kadar çok işi var ki, bekleyecek bir saniyesi bile yok. Öncelikle yapacağı hizmetleri yapan ve sözünün arkasında duran Belediye başkanı lazım bize. Osmaniye ne çektiyse yıllarca yalan dolandan çekti. Osmaniye Belediyesi çok güçlü bir Belediye. Ekonomisi de oldukça güçlüdür. Hele ki MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli bey Osmaniye’den milletvekili olduğu sürece bizim kimseye de ihtiyacımız yok. Yeni seçilen Belediye başkanı hangi partiden olursa olsun, Dr. Devlet Bahçeli beye uğrarsa hiçbir şeye de yok demez. 31 Mart’tan sonra bakalım ne olacak? Yine bahaneler mi üretilecek, yoksa Osmaniye’ye gerçekten hizmet mi edilecek?. Osmaniye’nin yeri asla burası değildir. İsabetli çalışmalar yapıldığı takdirde Osmaniye’nin kabuğunu kırarak bölgede yıldız bir vilayet olacağına inancımız tamdır. Yeni seçilecek Belediye başkanını çok zorlu bir süreç beklemektedir. Gecesini  gündüzüne katarak Osmaniye’yi ayağa kaldırmalıdır. “Hizmet edeceğim” sözü ile yola çıkan yeni Belediye başkanı sözünü yerine getirmeli ve layık olduğu yere gelmelidir.

  • Cumartesi 28.5 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazar 34.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 15.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı