Bahri Çolpan


Her Acıyı Baba Çeker

Her Acıyı Baba Çeker


Merhaba kıymetli okurlar,

Bugün babalar günü, baba olan herkesin gününü kutluyorum. Babalık dünyanın en zor  işidir. Baba olmayan, bu duyguyu tatmayan bilmez. Baba çalışır, öğlenleri en ucuz yemeği yemek için lokanta arar. Baba en ucuz giyeceği bulmak için gezmedik yer bırakmaz tabanları şişer. Baba canının istediği her şeyi alıp yiyemez. Babanın tatil yapma hakkı yoktur. Babanın rahat etme hakkı asla olamaz.Baba cebindeki bir kuruşun bitmemesi için çoğu zaman taksi veya dolmuş yerine yürüyerek gitmeyi tercih eder. Baba omuzlarındaki en ağır yükü taşır, yoruldum bile demez. Baba evin yaz ve kış ihtiyacını düşünür ve her türlü zorluğa rağmen halletmeye çalışır. Baba çocuklarına istediği hayatı sağlayamadığı zaman hep içten içe ağlar göz yaşlarının bir damlasını evdekiler etkilenmesin diye dışarı atamaz. Baba çocuklarına istediğini alamadığı zaman kahrolur ama, aileye durumu fark ettirmez. Baba her türlü acıyı çeker ama, içine atar.

Babalık müessesi çok önemli bir makamdır. Babalık sorumluluktur. Baba ailesinin her şeyini düşünendir. Kısacası baba evin direğidir.

Babası yaşayanlara seslenmek istiyorum. Bu dünyadan gidip de gelen olmuyor. Lütfen babanızın kıymetini bilin. Babanız her türlü acıyı ve zorluğu görüp bu dünyadan çekip gittikten sonra maalesef ahlar, vahlar işe yaramıyor. Bende bir baba olarak 10 yaşında çalışmaya başladım ve 57 yaşındayım hala çalışıyorum. 2 kız 1 erkek çocuğu sahibiyim. Onları bu vatana hayırlı bir evlat yetiştirmek için görülecek ne kadar zorluk varsa fazlasıyla gördüm ve yaşadım. Lütfen yaşarken babanıza sahip çıkın. En iyi baba yaşayan babadır. Bu dünyadan göçüp gittikten sonra ne söyleseniz boş. Babanızı babalar gününde değil her gün saygı ve sevgiyle sarılın. Yarın çok geç olmadan, bugünden babanıza kıymet verin.Hiç bir baba evladının kötü olmasını ve hayatta istediği şeylerin olmamasını asla istemez. Her baba evladının en iyi yerde olmasını ister. Baba sizin geleceğinizi düşünür. Baba sizi her türlü kötülükten korur. Baba candır. Babasız bir aile direksiyonu olmayan arabaya benzer. Babasız bir dünyada yaşamak imkansızdır. Herkesi babasına sahip çıkmaya davet ediyorum. 

  • Perşembe 31.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.4 ° false
  • Cumartesi 28.5 ° / 15.2 ° Güneşli