Bahri Çolpan


Her şeyi yanlış anlıyorsunuz.

Bu mesleğe 40 yılımı verdim. Bu az süre değil. 14 bin 600 gündür gazetecilik yapıyorum. Haksızlığa uğrayanın hakkını savunuyorum.


Merhaba çok kıymetli okurlar,

Bu mesleğe 40 yılımı verdim. Bu az süre değil. 14 bin 600 gündür gazetecilik yapıyorum. Haksızlığa uğrayanın hakkını savunuyorum. Ezilen, itilen ve yok sayılan halkın sözcülüğünü yapıyorum. Gazetecilikte 2 tür seçenek var. Ya eleştirisel gazetecilik yapacaksın, ya da yıkama, yağlama ve boya badana gazeteciliği yapacaksın. Kimse kusura bakmasın ben kimsenin yağdanlığını yaparak gazetecilik yapamam. Eleştirilmesi gereken babamda olsa eleştirimi yaparım. Tabi eleştiriyi de yıkıcı yönde değil, yapıcı ve yol gösterici yönde yaparım.

Eğer Osmaniye’de yanlış giden bazı işleri biz eleştirmezsek, yanlışlık hiç bitmez ve devam eder. Bizler eleştireceğiz ki, yanlış giden işler düzelsin. Bu halk gerçekten çok mazlumdur. Gözünün önde her türlü yanlış iş ve haksızlık yapılsa dahi çıtı çıkmaz. “Kimseyle ben kötü olamam” der ve çeker gider. Kendisi kötü olmaktan korkar ama biz gazetecilere özelden uğradığı her türlü sıkıntıyı yazar ve “aman benim adımı da sakın vermeyin” der. 

Gazeteci yazdığı her yazıda bir grup tarafından günah keçisi ilan edilir. Başka bir grup tarafından da kahraman ilan edilir. Yapılmadık hakaret, denmedik söz bırakılmaz. Hatta şuradan yolunu buldun, buradan yolunu buldun diye çok ağır ithamlarda bulunulur. Ne biliyorsan açık açık yaz dediğimizde ise, hiçbir şey bilmediği için cevap dahi veremez.

Değerli okurlarımız, bizleri büyük vilayetlerde gazetecilik yapanlarla karıştırmayın. Bizler her an sizlerin arasında sizin gibi sadece geçimini sağlamak için çalışan insanlarız. Bizler her zaman ulaşılabilir ve derdinizi dinleyecek insanlarız.

 Her şeyimiz ortadadır. Ne karanlık bir odamız var, ne de gizleyecek bir yerimiz var.

Özelikle yaptığımız eleştirilerin tamamı bu halkın daha iyi ve rahat yaşaya bilmesi içindir. Karşılaştığınız sorunları haber yapıyoruz, probleminiz çözülüyor, ancak bizlere yine bazı kendini bilmezler tarafından ne ağır yorumlar yapılıyor ve linç ediliyoruz. Bize gelen şikayetleriniz de hiç zorsunmadan elimizden geleni yapıyoruz. Kimseye demiyoruz ki, kardeşim git şuraya bunu şikâyet et, senin muhatabın biz değiliz demiyoruz. İstiyoruz ki, sorunu olanların, sorunları çözülsün kimse üzülmesin. Biz daha ne yapalım. Bazen durumu çok kötü olan insanlar bizden yardım istiyor. Onları da geri çevirmiyoruz, biraz bizden biraz sevenlerimizden her türlü yardımı yapıyoruz. Yazdığımız her şeyi iyice incelemeden lütfen yorum yapmayın. Bizlerin her zaman sizin yanınızda olduğumuzu unutmayın. 

  • Cumartesi 27.7 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Pazar 33 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 35.9 ° / 19.3 ° Güneşli