Bahri Çolpan


Herkes Heyecanlı

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet ve ekibi göreve hızlı başladı.


Merhaba çok kıymetli okurlar,

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet ve ekibi göreve hızlı başladı. Şöyle bir bakıyorum hem başkanda, hem de ekibinde öyle büyük bir hizmet heyecanı görüyorum ki, inanın bizde heyecanlanıyoruz desem yeridir.

Dün gece bizim evin balkonunda oturuyorum. Aşağıda gecenin geç saati olmasına rağmen bir ekip yola çizgi çekiyor ve araçlarının durmaması gereken yerleri işaretliyordu. Bende merak etmiştim. Sabah araştırdım, Osmaniye’de parkomat işlemi başlamış. Bu çok güzel bir gelişme. Osmaniye’nin caddelerini esnaflar ele geçirmiş sabah ilk gelen yeri kapıyor, akşama kadar ise, aracını kaldırmıyordu. Şimdi bu sayede yollarda herkes parasını ödeyip aracını durdurabilecek. Buradan elde edilen gelirde bana göre az değil. Hem bu çalışma bir çok gencimize de iş kapısı açılmış oldu. 

Billboardlar ne durumda? 

Yine mülkiyeti ben bilerek Belediye’nin olması gerekirken, şu an kimin bilmiyorum ama, kentin her tarafında yüzlerce billboard var. Bunlara da Belediye hemen el koyarak yeni bir ihale açıp rekabeti sağlayarak iyi bir gelir elde edebilir.

Hani Belediye Başkanı İbrahim Çenet ve ekibinin heyecanından bahsetmiştim ya. Bugün güzel bir haber daha duydum. Osmaniye’de Gastronomi Günleri yapılacakmış. İlk kez yapılacak olan etkinliğin gerçekten Osmaniye’ye ve tanıtımına büyük katkısı olur. Tabi, az olsun bizim olsun mantığı olmaz ve ulusal Tv’lere yansıtılabilirse mükemmel olur. Bizim hayallerimiz yavaş yavaş gerçek oluyor. Keşke yıllar önce bu beklentilerimiz yapılmış olsaydı. 

Gastronomi Dr. Bahçeli Bulvarı 1. Etapta Güzel olur

Osmaniye’de yapılması planlanan Gastronomi Günleri kesinlikle mekan olarak Dr. Devlet Bahçeli Bulvarı 1. Etapta olmalıdır.

Ben bu konuda tecrübeli bir kişi olarak yapılacak etkinliğin amacına daha iyi ulaşması için önerdiğim mekan çok güzel.

Alan olarak oldukça geniş. Stant kurulumu çok rahat olur. Bu caddeye giren en az 5 tane tali yol bulunmaktadır. Trafiğe fazla bir zararı olmaz. Kaldırımları geniştir ve kullanım alanı oldukça fazladır. Benden önermesi gerisi yetkililere kalmış.

Osmaniye’nin tanıtımı da göz ardı edilmemelidir

Biz Osmaniye’yi Tanıtma Derneği olarak elimizden geldiği oradan Osmaniye’mizi bir çok büyük vilayette tanıttık. Yaptığımız etkinlik hala konuşulmaktadır. Bundan böyle bu etkinlikleri Belediye kendisi rahatlıkla yapabilir. Zaten çok tanınmış illerin organizelerini Belediyeler yapmaktadır. Biz kimse bu olaya el atmadığı için mecburen yapıyorduk, çokta zorlanıyorduk. İnşallah Belediye’nin yeni yönetimi bu yükü bizim üzerimizden alır.

  • Pazartesi 29.3 ° / 15.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 26.3 ° / 18.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu