Bahri Çolpan


Heyecansız Seçim

Mahalli idareler seçimleri genel olarak erken yapılmıyor ve 5 yılda bir yapılıyor.  Eskiden millet 5 yılın bir an önce geçmesini bekler ve büyük heyecan yaşarlardı.


Merhaba kıymetli okurlar,

Mahalli idareler seçimleri genel olarak erken yapılmıyor ve 5 yılda bir yapılıyor.  Eskiden millet 5 yılın bir an önce geçmesini bekler ve büyük heyecan yaşarlardı.

Osmaniye’nin ilçelerinde ve beldelerinde seçimler kıran kırana geçerken, maalesef il merkezinde fazla bir heyecan yaşanmıyor. Osmaniye’de seçimlerin en hareketli geçti ilçe Bahçe olarak dikkatimizi çekiyor. Ak Parti Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı İbrahim Baz, seçimi yeniden alabilmek için var gücü ile çalışıyor. Rakibi MHP Belediye Başkan Adayı Zeynel Mete Kadıoğlu ise, bir dakikasını bile boşa geçirmiyor ve acayip bir çalışma örneği gösteriyor.

31 Mart 2024 seçimlerine hızla yaklaştığımız şu günlerde ise, heyecanın doruk nokta da olduğu başka bir yer ise, Toprakkale’nin Tüysüz beldesidir. Cumhur ittifakı adayı ve mevcut Belediye Başkanı Veli Fidan ile CHP Adayı İbrahim Demirci’nin arasında geçmesi beklenen seçimde büyük heyecan yaşanıyor. Şöyle ki, her gün iki adayında taraftarları ayrı ayrı kahvelerde toplanarak akşam yemekleri yeniyor, seçim kritikleri yapılıyor, o gün kazandıkları seçmen kitlesini sosyal medya hesabından paylaşıyorlar. Tüysüz’de heyecan doruğa çıkmış durumdadır.

Diğer ilçe ve beldelerde ise, tüm adaylar seçim çalışmalarını sürdürürken,  Osmaniye merkez gibi heyecansız bir seçim atmosferi vardır.

Osmaniye merkezde önceki yerel seçimlerde, seçim bürolarında taraftarlar toplanır, davullar, zurnalar çalınır,  ikramlar yenir ve büyük coşkular yaşanırdı. Şimdi o coşkudan maalesef eser yok.

Böyle bir heyecansızlık ve suskunluk neye işaret anlamak mümkün değil. Yazımı yayına hazırladığım saat itibarıyla seçimlere 26 gün kalmış durumdadır. Böyle sessizlik devam ettiği sürece, bu seçim tarihe geçen en sessiz ve sedasız seçim olarak kayıtlara geçecektir.

Seçimde aday olma cesaretini gösteren tüm arkadaşlara başarılar diliyor, bu seçimin birlik, beraberlik ve kardeşlik havası içinde son bulmasını arzu ediyorum.

  • Cumartesi 28.5 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazar 34.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 15.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı