Bahri Çolpan


İyilik İçin Varız

Merhaba kıymetli okurlar, Ben sıradan bir gazeteciyim, sıradan da bir insanım. Toplumda kendi çapımızda, elimizden geldiği oranda müşkül durumda olan ve bizden yardım isteyen insanlara iyilik yapmaya çalışıyoruz ve kendimizi bu işte görevli olarak kabul ediyoruz.


 

Merhaba kıymetli okurlar,

Ben sıradan bir gazeteciyim, sıradan da bir insanım. Toplumda kendi çapımızda, elimizden geldiği oranda müşkül durumda olan ve bizden yardım isteyen insanlara iyilik yapmaya çalışıyoruz ve kendimizi bu işte görevli olarak kabul ediyoruz. Hemen diyebilirsiniz ki, “Sen iyilik meleğimisin?” Hayır, ben hiçbir şey değilim. Yüreği yufka, çok zor durumda olan insanlara kol kanat germeye çalışan bir kişiyim. Toplumumuzda gerçekten kimseye derdini açamayan ve akşamdan çol çocuk çok aç yatan aileler var. Hani bir laf var “Kan kustum, ama kızılcık şerbeti içtim” diye sırrını kimseye açamayacak çok insanımız var. İşte biz bu insanlara gerek dostlarımızın ve gerekse kendi olanaklarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Herkes iyi ve kötü ne hangi seçeneği isterse o olsun. Ama bizler iyilik yapmaya ve gariban insanları ayakta tutmaya ve yaşama sarılmaya adapte edeceğiz.  

Toplumumuzda o kadar art niyetli insanlar var ki, yaptığın her şeyde art niyet arıyor. Çünkü kendisi art niyetli olduğu için herkesi de öyle sanıyor. Biz bunun en belirgin örneğini Osmaniye’yi Uluslar arası Tanıtma Derneği’ni kurduğumuzda yaşadık. Derneği kurduk, aldı, yedi, içti ne laflar ettiler. Oysa ki, derneğimizin tek kuruş geliri olmadığı gibi, gelir makbuzu bile yoktu. Hala da gelir makbuzumuz yoktur. Yani 3-5 kendini bilmez gereksiz laf ediyor diye asla pes etmeyeceğiz. Yaşadığımız şu güzel dünyada, hak ettiği yaşamı elde edemeyen öyle güzel insanlar  var ki, anlatmakla bitiremeyiz. İşte bu güzel insanların yaşamını idame ettirebilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız.

İstanbul ve Antalya’da borç nedeniyle siyanürle intihar eden 8 can beni çok derinden üzdü. Belki böyle derdini kimseye anlatamayan ve sorunların içinden çıkamayan niceleri vardır. Bana göre hükümet bu insanları tespit ederek, şu gereksiz yerlere harcadıkları fonlardan bu tip insanları 20 yıl vadeli kredi vererek destek olup yaşamını düzgün bir şekilde sürdürmeleri için olanak sağlamasını arzu ediyorum. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın sözünü unutmamak gerekir.

  • Cuma 23.4 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Pazar 26.5 ° / 13.3 ° false