Bahri Çolpan


Kaderi Karaçay

Kaderi Karaçay


Merhaba kıymetli okurlar,

Bugün sizlere Osmaniye'nin tek nefes alma yeri olan Karaçay bölgesinden bahsetmek istiyorum.

Karaçay Osmaniye'nin güney tarafında bulunan dağlık bölgedir. Burada sayısız ağaç türleri ve Zorkun Yaylasından gelen akar su ve ayrıca şelalelerde bulunmaktadır.

Bu güzelim ve harika bölge, maalesef gelmiş geçmiş hiç bir Belediye başkanın ilgisini çekmemiştir. Bundan dolayı da ben buraya kaderi karaçay diyorum. Aslında buraya yapılacak bir yatırım, o bölgede turizm tesisleri atağının başlaması anlamına gelir.

Gidecek yeri olmayan Osmaniyeliler, genel olarak yaz aylarında nefes almak için başka illere gidiyorlar ve o kentlere ciddi manada para bırakıyorlar. Kaderi Karaçay'a bir el atılsa neler olur neler. Öncelikle Osmaniyelilerin kendi vilayetlerinde nefes alacakları bir yer olur. Diğer vilayetlerden gelen yerli turistler ise, memleketimize para bırakır gider. Bu sayede ekonomisi çok zayıf olan Osmaniye kalkınır gelişir. Diğer yandan işsizliğin had safa da olduğu kentimizde işsizlikte azalır.

Adana Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adana Barajı'nın etrafına bir şeyler yaptığı için 3 dönem rakipsiz başkanlığını yeniden kazandı.

 Osmaniye'de Karaçay'a el atan Belediye başkanı da kim olursa olsun Aytaç Durak gibi kesinlikle olabilir. Çünkü Karaçay balta girmemiş ormanlar gibi bakir bir alandır. Ne yapılsa yakışır.

Osmaniye'de alt yapı seferberliği başlatarak 100 yıl ilerisi için alt sorununu çözen Belediye Başkanı Kadir Kara'ya seslenmek istiyorum. Bana göre sizin yeni bir dönem daha Belediye Başkanı seçilmek için mutlak surette Karaçay'a el atarak bu bölgeyi tamamen turizm alanı ilan etmenizden geçer.

Şu günlerde sıcaklar başladı. Osmaniye'nin sıcağı da çekilmiyor.  Zorkun Yaylası'na gidenler gitmeye başladı. Ya gidemeyenler ne yapsın? Karaçay'da bulunan yarım yumalak bir mesire alanı ihtiyaca cevap vermiyor. Artık Karaçay neşter bekliyor.Bu da bana göre Kadir Kara başkana nasip olmalı. Kaderi Karaçay demek yerine Osmaniye'nin cennet bölgesi Karaçay dememiz gerekiyor. Atıl durumda olan ve adeta "beni güzelleştirin" diyen Karaçay'a artık iş makinelerinin girme  zamanı gelmiştir.Kaderisiz Karaçay'ı kaderine terk etmeyin.     

 

  • Perşembe 27.6 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Cuma 22.8 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı