Bahri Çolpan


Koronavirüs Geri Dönüyor

Koronavirüs Geri Dönüyor


Merhaba kıymetli okurlar,

Türkiye'ye yaklaşık 2 yıl önce gelen ve bir çok sevdiğimizi de bizden alan koronavirüs, tam kapanma sayesinde tekrar gidiş hazırlığına başlamışken, yeniden dönüş yaptı.

Günlük 60 bini bulan pozitif vaka sayıları, kısıtlamalar ve tam kapanma sayesinde 5 binlere gerilemişti. 

Kısıtlamaların kaldırılması, koronavirüsün giderken, geri çağrılması gibi bir şey oldu. Ülke genelinde şuan, günlük pozitif vaka sayıları 20 bini buldu. Bu şekilde duyarsız davranışlar devam ettiği sürece, yine 60'li rakamlara fırlaması hiçte zor değil. 

Yazık..Kısıtlamalar kaldırıldı ki, esnafımızın tekeri dönsün. İnsanlarımız evine ekmek götürsün. Herkes düğününü ve bayramını yapsın ve bir şeyden mahrum olunmasın istendi.

Peki toplum ne yaptı. Kısıtlamaların bitmesi ile birlikte, maskeleri attı. Sosyal mesafe kurallarını hiçe saydı. Hijyen kuralalrına asla uyulmadı. Kurallara uymazsanız neticede bu olur. Biten koronavirüsü canlandırırsınız. Uyarıların ardı arkası kesilmiyor. Sosyal medyalardan, TV ve Gazetelerden günlük halkımız uyarılıyor. Allah aşkına uyarıları kim dikkate alıyor. Halkımızın % 75'i dinlemiyor. Kural tanımıyor. Ondan sonrada olan oluyor. 

Yeni Yasaklar Gelir mi?

Halkımız böyle vurdum duymaz davranırsa, bana göre yeni tedbirler alınır. Şimdi önlem alınmazsa yarın yeniden 60-70 binli rakamlara çok rahat ulaşırız. Herkes maskesini taksa kurallara uysa asla koronavirüs geri gelmezdi. Çünkü gitmek için yola çıkmıştı. Ancak geri döndü.

Aşıya Karşı Çıkmak Akıl Karı Değil

Koronavirüs illetine karşı şu an en etkin silah aşı olarak görülmektedir. Aşı yaptıranlar, bu illetin pençesine düşmezken, aşı yaptırmayan çok çabuk koronavirüse yakalanıyor ve atlatsa bile vücudunda mutlaka bir eser bırakıyor. 

Tıp dünyasındaki bu işin eğitimini alan insanlar önce kendisi aşı yaptırıyor ki, örnek olsun diye. Tıp ne derse güvenmemiz lazım. Hiç bir doktor kimsenin ölmesini istemez. Zaten bir doktor değil, hepsi aşınızı yaptırın diyor. Lütfen herkes aşısını yaptırsın.

Öğt. İbrahim Cihangir
28.07.2021 11:33:10
Kardeşim biz böyle nazik uyarı ve ikazlardan pek anlamayız. Bu musibetin bir tek yolu kaldı : AŞI AŞI AŞI Maske ve mesafe Ülkeyi yöneten güç zorunlu tedbir getirmeli. Aşı olmayan insanları bir çok hizmetten mahrum etmeli. Trafik cezasını ödemeyenlerin arabadını muayene etmeyen devlet, bunun için de tedbir almalı. Bir ay sonra okullar açılma mevsimi. Günlük 30-40 bin vakayla nasıl açacağız..Genemi oyuncak eğitimle devam edeceğiz. Görüşüm, Her veli ve evde 18 yaş üstü kişiler aşılanmalı. Aşısı olmayan ailenin çocuğunu devlet okula kabul etmemeli. Yoksa bu okulları gene açar açar kapatırız. Olan bir nesle olacak. Sağlıklı günler diliyorum herkese.

mustafa
29.07.2021 11:12:03
Enfeksiyonun tedavisi antibiyotikle, Kanserin tedavisi kemo-radyoterapi ile, apandsitin tedavisi ameliyat ile yapildigi gibi Pandemi yapmis bir virusun izolasyonu da ASI ile mumkundur. Cicek hastaligindan 20. yuzyilda 300 milyon insan öldugu tahmin ediliyor ama simdi bu virus yok hayatimizda. Nasil oldu peki? Tabi ki asilama ile izole edildi. Toplumun en az %70-80 asilanmali ki pandeminin beli kirilsin. Yaz aylarinda tum gribal enfeksiyonlarin azaldigi gibi corona virusu de az bulasiyor-az göruluyor. Bu asilama orani yakalanamadigi surece Sonbahar-Kis aylari yine ölum yine yogun bakimlarda yatmis cok fazla sayida hastalar görecegiz maalesef. Bir asi secimi ile ilgili; Genel olarak insanlarimiz Cin markali urunleri almayip, alman markasi tercih ederler.Lutfen bunu asi seciminde de yapsinlar ve mumkunse Pfizer-Biontech marka asi olsunlar. Degilse hic asi olmamaktan ise Sinavac da bir alternatif olabilir. Bati dunyasinin teknolojisi, denetimi, tibbi kesinlikle daha nitelikli.

  • Cuma 22.8 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.8 ° / 9.6 ° Güneşli