Merhaba kıymetli okurlar,
31 Mart yerel seçimleri hızla yaklaşırken, siyasi partilerinde halkın karşısına hangi il genel ve Belediye meclis üyeleri çıkacağız telaşı da son buldu.
Tüm siyasi partiler 21 Mart günü listelerini seçim kuruluna teslim etti. Listeler teslim edilirken, en büyük hata ise, Yeniden Refah Partisi’nde yaşandı. YRP Belediye Başkan Adayı Adem Demir’in listesi seçim kuruluna saatinde teslim edilemedi. Bu inanılmaz olayın ardından YRP Osmaniye İl Başkanı Adem Cingöz görevden alındı. Listeleri seçim kuruluna ulaştırılamayan YRP ise, 31 Mart’ta yapılacak olan seçime maalesef giremiyor. Adem Demir adaylığını ilk açıklayan ve kapı kapı dolaşan bir siyasetçidir. Yapılan bu hata veya kasıt asla kabul edilemez. Tek kelime ile Bizim Adem’e çok yanlış yapıldı.
Gelelim seçim kurulana verilen listelere. Cumhur ittifakının paydaşı olan MHP listede çok güzel insanlara yer verdi. İl Genel Meclisinde temiz siyasetçi olarak dikkatimi çeken Enver Bozdoğan ve Halil Özçelik’i seçilebilecek yere koydu. Bana göre bu insanlar siyaset dünyasının kazanımıdır. Belediye Meclis Üyeleri listesinde, Mehmet Fatih Özdokur, Mustafa Kocatepe, Adem Küpeli, Fatih Eroğlu ve Selçuk Körlü’ye yer verdi. Bu insanlarda toplumda her zaman artı puanı bulunan kişilerdir.
Ak Parti’ye gelince. Orada da dikkat çekici isimler var. İl Genel Meclisinde Ömer Faruk Bozkan ve Mehmet Ali Gizlice kamuoyunda kabul gören insanlardır. Osman Kıbrıslıgil, Mehmet Ali Şipal Diş Hekimi, siyaseten temiz dürüst, Ak Parti'nin sürpriz transferi ve piyasa da düzgün insanlar olarak tanınmaktadır. Ayrıca Ak Parti’nin listesinde 3 bayanda olması önemli bir gelişmedir.
CHP’ye de bir göz atalım. CHP’de Yusuf Eser ve Ahmet Kara listeye giren isimlerdir. Bu isimler siyaset pisliğine bulaşmamış temiz insanlardır. CHP Belediye Meclis sıralamasında Listesi başı Aydın Alibekiroğlu yaptı. Güvenç Türkoğlu, Mert Yusuf Doğan ve Ahmet Öz tanıdığım ve halk içinde de sevilen insanlardır.
İyi Parti cephesinde ise İl Genel Meclisi Listesinde Mehmet Demir liste başı yapıldı. Demir, Osmaniye’nin tanınmış bir ailesinin evladı. Çıkarılabilecek en iyi aday desek yalan olmaz. İyi Parti Belediye Meclis Üyeleri listesinde Osmaniye’nin efsane Başhekimlerinden Dr. Hüseyin Besen’i gösterdi. Taner Bilir, Bilal Fidan, Halil Ünlü Reşat Nuri Besnek listede dikkat çeken isimler arasındadır.
Demokrat Parti tarafına da bir bakalım. DP İl Genel Meclis Üyeleri listesinde Fatma Ağca Keskinbaş’ı ilk sırada gösterdi. Fatma hanım Osmaniye’nin tek bayan il genel meclis üyesi adayı oldu. Fatma hanım sevilen ve sayılan bir siyasetçidir.
DP Belediye meclis üyeleri listesinde Osmaniye’nin kanaat önderi Mehmet Kızıldağ’ı gösterdi. Mehmet Bozdağ, Birgül Özdemir, Erol Tekerek ve İslam Korkmaz dikkat çeken isimlerdir.
Tüm partilerin listesi kamuoyuna arz edildi. Bakalım 31 Mart seçimlerinde Osmaniyeliler kim seçecek. Kimlere şans verecek hep birlikte göreceğiz.




