Bahri Çolpan


Nasıl Bayram Yapalım?

Ramazan Bayramı Müslüman alemi için büyük önem taşımaktadır. Ancak bu bayramı bayram gibi kutlamak için maalesef şartlar oluşmamıştır.


Merhaba kıymetli okurlar,

Ramazan Bayramı Müslüman alemi için büyük önem taşımaktadır. Ancak bu bayramı bayram gibi kutlamak için maalesef şartlar oluşmamıştır. Filistin’de ve diğer Müslüman ülkelerde açık, açık ve perme perişan yaşayan insan olduğu sürece biz nasıl bayram kutlayalım.

Özelikle Filistin’de aç olan ve çadırda birikmiş suyun için de şu kış aylarında yatanları insanları gördüğüm zaman, ben insan olduğum için utanıyorum. Filistin’de tam bir dram yaşanıyor. Bırakın aç susuz kalmayı insanlar katil İsrail tarafından vahşice öldürülüyor. İşin ilginç yanı Müslümanlar öldürülürken, diğer Müslüman ülkelerde seyretmekle yetiniyor. Müslüman ülkeler ne oldu size. Yazıklar olsun.

Dünyada ve Türkiye’de her gün dövizlerini sayan ağalar, mezara dövizlerinizle gitmiyorsunuz. Filistin’de her gün katledilen insanlar için kılınızı kıpırdatsanız belki de o insanlar aç kalmaz karnı doyar. Mübarek Ramazan Bayramı’nı da insan gibi kutlayabilir.

Şahsen ben Ramazan Bayramını kutlamayı düşünmüyorum. Gazze’de gördüğüm tablo karşısında her gün kahroluyorum. Müslüman diye övünen ülkeleri ben hiç samimi bulmuyorum. Bence herkes kendine Müslüman. Eğer Müslüman ülkeler birlik olup “yeter İsrail” deseler zaten bu mesele bitmiş olur. Gazze’yi yalnız bırakmayalım artık.

KIBRIS’TA YALNIZ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de Müslüman ülkelerin görmezden geldiği bir ülkedir. Kıbrıs’ı ülke olarak tanıyan Türkiye hariç tanıyan ülkede yok. Nerede o tırnağına taş değdiği zaman hepimizin canını vermeye hazır olduğu Türki Cumhuriyetleri. Nerede Müslüman ülkeler. Sizler Kıbrıs’ı tanımayarak kendinizi inkar ediyorsunuz. Kıbrıs Müslüman bir ülkedir. Siz de müslümansanız neden tanımıyorsunuz? Artık bu samimiyetsizliği bırakın. Kıbrıs çok güzel bir ülkedir. Tatil için bir çoğunuzun da gittiği yerdir. Kıbrıs konusunda lütfen duyarlı olun. 

  • Salı 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 26.3 ° / 18.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 22.2 ° / 16.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu