Bahri Çolpan


Nihat Çerçi olmalı

Nihat Çerçi’yi hemen hepimiz tanırız. Kendisi emekli öğretmendir. Bir dönem CHP’den milletvekili aday adayı oldu


Merhaba kıymetli okurlar,

Nihat Çerçi’yi hemen hepimiz tanırız. Kendisi emekli öğretmendir. Bir dönem CHP’den milletvekili aday adayı oldu ve üyelerle yapılan ön seçimde birinci olmuştu. Yani CHP’ye yeni girmesine rağmen, CHP’nin içinde yıllarını vermiş insanlardan fazla oy almıştı. 

Siyasette ikili ilişkiler ve toplumun içinde olarak onlara dokunarak yapılan farklı bir iştir. Bunu yapamayan siyasetçiler maalesef kısa sürede yok olup gidiyor. Nice siyasetçiler gördük, burnu havada olduğu için hiçbir zaman başarılı olamadan siyasi yaşamını bitirdiler.

Nihat Çerçi çok farklı bir siyasetçidir. Halkla arasında asla kavga olmayan, her zaman toplumun tamda içinde bulunan, herkesle oturup sohbet edip diyalogunu sıcak tutan bir adamdır.

CHP, Osmaniye’de Milletvekili Asu Kaya Gedik ile yakaladığı ivmeyi Serkan Karayiğit ile devam ettirdi. CHP yerel seçimlerde 24 bin 168 oy aldı. İlk defa 8 tane Belediye meclis üyesi çıkardı. Bu oy oranı CHP’nin yerel seçimlerde tarihinde aldığı en büyük oydur. Yerel seçim bitti ve 2 ay geçti. 5 yılda inanın çok çabuk geçer. Siyasette yarın ne olacağı ile ilgili kimse bir şey diyemez. Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıların nasıl bir siyaset düzeni getireceğini kimse bilemez. 

Serkan Karayiğit tekkeyi beklerse çok şey olabilir. Hele birde Nihat Çerçi gibi, toplumla barışık, her zaman milletin içinde gezen bir siyasetçi İl Başkanı olması halinde bana göre bir daha ki, seçimde Osmaniye Belediyesi’ni CHP kazanabilir. Nihat Çerçi’nin CHP’ye getireceği rüzğar çok sert esecektir diye düşüyorum. CHP’nin en büyük eksikliği toplumun içinde olmamasıdır. Milletvekili Asu Kaya Gedik, bu gelegi bozdu. Osmaniye CHP’nin toplumla arasındaki mesafeyi kaldırdı ve herkesimle barışık bir siyaset yapıyor. Nihat Çerçi gibi toplumun çok sevdiği bir insanında İl Başkanı olması halinde CHP için her şeyin çok güzel olacağını düşünüyorum. Biz akşama kadar toplumun için dolaşıyoruz. Kim ne diyor dinliyoruz. Toplumun beklentisi CHP’nin şaha kalması için direksiyona Nihat Çerçi gibi bir adamın geçmesidir.

Ben bu makaleyi yazarken, Nihat Çerçi bir yerlere şirin göstermek için yazmıyorum. Nihat Çerçi göreve geldiği zaman bu yazının ne kadar haklı olduğunu herkes görecektir. Siyasette sonuç almak halkın arasında onlara beraber siyaset yapmaktan geçer.Siyasetin ana maddesi halktır. Halktan kaçarak siyaset yapılmaz.

  • Pazartesi 32.8 ° / 19.7 ° Güneşli
  • Salı 33.8 ° / 21 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.2 ° / 21.9 ° Güneşli