Bahri Çolpan


Onlarında Sıcak Bir Yuvası Olsun

Onlarında Sıcak Bir Yuvası Olsun


Merhaba kıymetli okurlar,

Türkiye’de bir çok ilde çocuk esirgeme kurumu vardır. Bu kurumlarda en fazla olsun 100 bin tane kimsesiz çocuk barındırılmaktadır. Biz Türk milleti olarak yavrularımızı severiz. Misafirperveriz. Suriye’den gelen milyonlarca insanı bile barındırmamız zaten bu konudaki hassasiyetimizi göstermektedir.

Bugün sabah şöyle bir düşündüm. Bu kurumlarda barındırılan kimsesiz çocuklara için devlet belli bir masraf yapmaktadır. Devlet yaptığı masrafı bu çocukları alan ailelere belli bir yardım olarak verse ve durumu uygun olan aileler bu çocuklardan alarak evlat edinse, onları büyütse, evlendirse, iş sahibi yapsa nasıl olur diye düşündüm. Sosyal medya sayfamdan bunu paylaşmamamla birlikte birçok kişiden telefon aldım ve fikirlerini dinledim. Arayan hemen herkeste benimle aynı fikirdeydi.

Çocuk esirgeme kurumuna evlat edinmek için müracaat eden yüzlerce aileye “maalesef 5-6 yıl beklemeniz gerekir” diye cevap verildiğini ifade ettiler.

Devlet bu çocukları yuvalarda bekletmekle ne kazanıyor ki? Binlerce çocuğu olmayan aileler evlat hasreti ile yanıp tutuşurken, bu çocukları yuvalarda boşuna bekletmek kimseye bir fayda sağlamaz.

Devlet acilen evlat edinmeyi kolaylaştırıcı kanun çıkarmalıdır. Evlat edinmek isteyen aileler çok çabuk özlemine kavuşturulmalıdır. Eğer evlat edinme ile ilgili kolaylık sağlanması halinde, bana göre yuvalarda hiçbir çocuk sahipsiz ve anne-baba özlemi çekerek büyümez. Her sahipsiz çocuğun bir ailesi ve sıcak bir yuvası olur. Geleceğini garantiye alacak bir annesi ve babası olur. Çocuk esirgeme kurumları da devletin üzerine yük olmaktan çıkar. Zaten devlet koruma altına aldığı her çocuğu 18 yaşında bırakıyor. Yuvalardan çıkan çocuklar ise, kalan ömrünü toplumda yuvadan çıkan çocuk olarak geçirmek zorunda kalıyor. Hatta bu durum o çocuk için zamanla sıkıntı bile yaratabiliyor. Kalan ömrünü ise, yuvada büyüyen çocuk olarak tamamlıyor.

Ben başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hemşehrimiz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Av. Derya Yanık hanıma seslenmek istiyorum. Lütfen bu konu çok önemli. Evlat edinmek için kanundaki gerekli değişikliklerin yapılmasına öncülük edin. Yuvalarda boynu bükük hiçbir çocuk kalmasın. Evlat edinmek isteyen ailelere her türlü kolaylığı sağlayın. Ülkemizdeki hiçbir evladımıza yuvada büyümüş dedirtmeyelim. Her çocuğun bir ailesi olsun. Aile terbiyesi alarak büyüsün. Her aile yuvadan aldığı çocuğu okutsun ve ülkemize yararlı bir evlat olarak yetiştirsin. Ben şahsen yuvada bir çocuk görüntüsü gördüğümde çok üzülüyorum. Sizlerde mutlaka üzülüyorsunuzdur. Bu tarihi görevi yaparak çocuk esirgeme kurumlarını da kapatarak tarihin sayfalarına gömelim.

Not:Eğer bana da bir çocuk verilirse, bende seve seve kabul eder, öz evladım gibi yetişmesini sağlarım.   

 

 

  • Cuma 23.4 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Pazar 26.5 ° / 13.3 ° false