Mehmet Ali Tazeoğlu


Osman Çıtırık’ın Ardından..

Düşünen bir adamı, ağabeyimizi, öğretmenimizi, çıkmaza girdiğimizde müracaat etiğimiz bilge adam Yorgun Sosyal Demokrat, siyasetçi, Osman Çıtırık’ı son yolculuğuna uğurladık… Mekanın cennet olsun Aslan Sosyal Demokrat.


Düşünen bir adamı, ağabeyimizi, öğretmenimizi, çıkmaza girdiğimizde müracaat etiğimiz bilge adam Yorgun Sosyal Demokrat, siyasetçi, Osman Çıtırık’ı son yolculuğuna uğurladık… Mekanın cennet olsun Aslan Sosyal Demokrat.

87 yaşında yitirdiğimiz, Osman Çıtırık 15. Dönem ADANA Millet Vekili olarak, TBMM de de bulunmuştu. Siyasi yaşamı boyunca hiç olumsuz olarak anılmadı – anlatılmadı. Dünya malında gözü olmadı.

Hemşerilerinin iyi ve kötü günlerinde hep onlarla beraber oldu. Haberdar olduğu her hemşerisinin cenazesinin taziyesinde bulundu. Düğümlerin en keyifli adamıydı. Her davet onun için farklı bir özellikteydi.

Millet vekilliğinden sonra memleketine (Osmaniye’ye) dönmüştü, düşünmeden. Hemşerilerini çok seviyordu, kopamazdı onlardan. Ankara’da kalmak onun için en zor olanıydı. Avukatlık yapabilirdi. Ama millet vekilliğinden sonra hiç avukatlık yapmadı. Bir sohbetimizde ’’Osman abi, Millet vekilliğinden sonra avukatlığa neden devam etmedin?.’’ diye sormuştum. Kendisi de ’’Ben TBMM’de millet vekili olarak görev yapmış birisiyim. Nasıl olurda bir hakimin karşısına çıkarda herhangi bir dava için buluna bilirim. Yok . Ben böyle bir şeyi kendime uygun göremem.’’ dedi. Tabii olarak yapabilirdi de bir sakıncası da yok. Ama o ilke ve inançlarına bağlı bir insandı.

Atatürkçüydü , konuşmaları heyecanlıydı. Sanki kurtuluş savaşındaymış gibi kurtuluş savaşını anlatırdı. Yakın geçmiş siyasi tarihimizin canlı tanığıydı. Salon konuşmalarında ’’Yürek solda atar’’ dediği zaman alkışlar karşısında biraz durur duygulanır gözleri yaşarırdı.

CHP’yi aile ocağı bilirdi. ’’ CHP’ye ihanet eden , eninde sonunda Allah’ından belasını bulur’’ derdi. Cumhuriyeti özümsemiş , cumhuriyet aydınlarından birisiydi. Kimi zaman İsmail Hakkı Tonguç , kimi zaman Sebahattin Ali olurdu… Cesurdu , yürekliydi , devrimciydi…

Osman abi , sen şimdi aramızda yoksun… Senin için ne kadar güzel sözler söylesek , ne kadar güzel yazılar yazsak az gelir.

’Nasılsın’ diyenlere , ’uzatmaları oynuyorum’ derdin. Hadi bakalım uzatmaları da tamamladın. Bu sefer kazan sen olmadın…

Allah Rahmet eylesin , Yorgun Sosyal Demokrat 

iSMAİL bENLİ
10.11.2019 18:57:21
Duygu yüklü bir yazı, vefa kokan bir yazı. Yüreğe sağlık, kaleme sağlık.

  • Salı 13.1 ° / 9.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 15.3 ° / 7.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu