Bahri Çolpan


Osmaniye Seyahat İçin Çalışma Başlıyor

Türkiye genelinde bir çok köyün bile derneği varken, Osmaniye'nin hiç bir yerde derneğinin olmaması bizleri üzüyordu.


Merhaba çok kıymetli okurlar,
Türkiye genelinde bir çok köyün bile derneği varken, Osmaniye'nin hiç bir yerde derneğinin olmaması bizleri üzüyordu. Bizler bu boşluğu doldurmak için iyi bir çalışma yaptık ve bugün Osmaniye'nin Türkiye'nin bir çok yerinde derneği bulunmaktadır ve dolayısıyla temsil de edilmektedir.
Şimdi ise, yine enteresan bir olayla karşı karşıyayız. Yine 81 vilayetin içinde sadece Osmaniye ve Kilis'in seyahat firması bulunmamaktadır.
Oysa ki, Osmaniye MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli ve Yaşar Kemal gibi dünyaca tanımış bir yazarın memleketidir. Osmaniye'nin reklamı için bana göre en önemli araçlardan biri de seyahat firmasıdır. Daha önceki yıllar kurulmuş ancak yürütülememiş sanıyorum. O zaman Osmaniye ilçeydi. Şimdi Osmaniye vilayet ve hızla da Büyük şehir olmaya doğru hızla koşuyor. Şimdi kurulacak bir syahat firması kesinlikle yaşar. Bizlerde yanında oluruz ve kentimizin büyük bir eksikliği giderilmiş olur.
Ben seyahat firmasının kurulabilmesi için yetkililerle görüşüyorum ve çok olumlu gelişmelerde görüyorum. Seyahat firması olayını gündeme aldıktan sonra beni bir çok Osmaniyeli işadamı aradı ve otobüs alarak sefere koyabileceğini söyledi.
Şunu ben açıkça ifade edeyim. Ben bu işin ticari yönünden anlamam. Otobüs alacak kadarda zengin değilim. Benim mücadelem Osmaniye'nin bir eksiği giderilsin onun içindir. Osmaniye seyahatin otobüsleri yeni olursa fazlasıyla rağbet görür ve yıllarca da bozulup sıkıntı vermeden yolcu taşır. Osmaniye için çok önem arz eden bu olayı başara bilrsek çok yerinde bir iş yapmış oluruz. Osmaniye seyahat firması için şimdilik bize 10 otobüs yeter. Genelde batıya çalışacağımız için İstanbul-Ankara-İzmir ve Karadeniz hattı bize yeter.
Önümüzdeki günlerde yetkililerle bir araya gelerek, bu işin duayeni bir kaç kişi ile de görüşerek inşallah neticelendiririz. Osmaniye'nin gerçekten bir seyahat firmasına ihtiyacı var. Bazı vilayetlerin 4-5 tane seyahat firması var bizim de bir tane olsun. Osmaniye çok ihmal edilmiş. Bizler bu memleketin sevdalıları olarak hiç bir eksiğinin kalmaması için var gücümüzle çalışacağız.

 

  • Cumartesi 19.9 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17.5 ° / 12.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.7 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı