Bahri Çolpan


Osmaniye'yi Tanıyalım

Osmaniye'yi Tanıyalım


Osmaniye 1996 yılında 80 plaka verilerek vilayet yapılmış bir kenttir.Yani Osmaniye 26 yıldır Türkiye'nin 80. vilayetidir. Adana-Gaziantep-Kahramanmaraş ve Hatay gibi büyük vilayetlerin arasına sıkışmış bir kenttir. Aslında Osmaniye'nin o kadar güzel yerleri var ki, yukarıda saydığımız 4 vilayete de 5 çeker. Örneğin Kahramanmaraş, Yedi kuyular Kayak Merkezi ve Mesire Alanı diye bir yer yapmış, söz konusu alan son günlerin en çok ziyaret edilen alanlarından biridir.Oysa ki, Osmaniye'nin Zorkun Yaylası Keldaz mevki olarak bilinen ve aynı zamanda Suriye'nin de görülebildiği yere çok güzel bir kayak merkezi ve yaşam alanı oluşturulabilir.Hele ki, bu bölgeye 5 yıldızlı bir kaç otel ve halı saha yapılması halinde, yaz-kış hiç boş kalmayacağı gibi, yaz aylarında da futbol takımlarının çekim alanı olacağı gibi, yurt dışından da futbol kulüpleri kamp yapmaya geleceği bir bölge olur.

Osmaniye'nin Karaçay ve Ceyhan Irmağı etrafına oluşturulacak yaşam alanları ve yüzme havuzları o bölgeyi çekim merkezi yapabilir. Çünkü Osmaniye'nin yaz aylarında gidecek Zorkun ve Olukbaşı yaylasından başka hiç bir yeri yoktur. Söz konusu alanlara tesisler yapılsa Osmaniye dışından da çok gelen olur.

Kadirli İlçemizde bulunan, Karatepe Aslantaş Müzesi, Karatepe Kilimleri, Sülemiştepesi ve Alacami, gerek yerli ve gerekse yabancı turistlerin yakın ilgisini çekmektedir. Ancak bu bölgenin de tanıtım sorunu olduğunu da unutmamak gerekir.

Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde faaliyete geçmesi beklenen teleferik, bana göre o bölgeye yerli ve yabancı turist gelmesine neden olacaktır. Karasu Şelalesi, Harun Reşit Kalesi ve Düziçi Kaplıcaları önemli gezilecek alanlardır.Ayrıca Düldül Dağı zamanla kayak merkezi de yapılabilir.

Bahçe İlçemiz ise, tam bir yayla kentidir.Yaz aylarında Zorkun Yaylasına alternatif olacak özelliktedir. Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz'ın çok yakından ilgilendiği ve ilçenin tam tepe noktasına kurulan Seyirterası ve etrafına yapılacak bir kaç tesis çekim alanı olacaktır. Ayrıca geçtiğimiz gün Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, Belediye Başkanı İbrahim Baz ve Ak Parti Bahçe İlçe Başkanı Zekeriya Çelik, beni Bahçe'nin İnderesi olarak bilinen bölgesine götürerek yapacakları projeleri anlattılar.Eğer söylediklerini başarabilirlerse yazın Bahçe ilçesi hiç boş kalmaz.

Hasanbeyli ilçemiz de tam bir yayla kentidir. Kış aylarında nüfusu 5 bin, yaz aylarında ise, nüfusu 80 bindir. Hasanbeyli'nin tepe noktası yeşil enerji üretilen bölgeye ne yapılsa yakışır. Yazın hava sıcaklığının 45'i bulduğu Osmaniye'de o bölge cazibe merkezi haline gelebilir. Ayrıca kışın o bölgeye de  kayak merkezi yapılabilir.

Toprakkale ilçemize gelince.Adını Toprakkale'den alan ilçenin kalesi de son yapılan restorasyonla çok güzel bir görünüme kavuştu. Bu kalede gerek yerli ve gerekse yabancı turistlerin büyük ilgisini çekmektedir.Ancak Toprakkale kalesinin en büyük handikabı yolunun düzgün olamaması.Yol sorununun da biran önce çözülmesi gerekiyor.   

Sumbas ilçemizde bulunan Şarlak Şelalesi yeterince tanıtımı yapılmadığı için çok fazla bilinmemektedir.Özelikle Sumbas Belediye Başkanı Zeki Demircioğlu bu konuda çaba sarf etmelidir.Unutulmamalıdır ki, reklamı olmayan hiç bir ürün satmaz.

Osmaniye'miz siyaseten çok güçlü bir lobisi olmasına rağmen, bunu bir türlü değerlendirememektedir.

Ben Türkiye'deki ve Yurt dışındaki iş adamlarından Osmaniye'ye yatırım yapmalarını öneriyorum. Yukarı da yazdığım bölgelere yatırım yapan her iş adamı bire, üç alır, bunu yazsın bir tarafa. Osmaniye çok güzel ve değerli alanlara sahip olmasına rağmen, yatırımcı olmadığı için gelişme sağlayamamaktadır. Osmaniye'nin etrafındaki vilayetler, artık gelişimini tamamlamış ve yatırım yapılacak alanlar bitmiştir. Osmaniye ise, balta girmemiş ormanlar gibi durmaktadır. Hatta iş adamlarımıza sesleniyorum. Bana ulaşın sizi gezdireyim ve bana çok hak vereceksiniz. Gelin, gezin, görün ve yatırımı ondan sonra yapın.   

 

 

 

  • Cuma 23.4 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Pazar 26.5 ° / 13.3 ° false