Bahri Çolpan


OTSO’da Neler Oluyor?

OTSO’da Neler Oluyor?


Merhaba kıymetli okurlar,

1 Ekim 2022 Cumartesi günü yapılacak olan Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçimleri hızla yaklaşıyor. Her gurup için en az  2 ekibin yarıştığı seçimlerde, bazı guruplar için  3 ekibin bile yarıştığı görülüyor. Çok tatlı bir telaş ve heyecan var. OTSO’nun tarihinde ilk kez bu kadar iddialı ve bol adayın yarıştığı bir seçime tanık oluyoruz. OTSO'da neler olduğunu ve yaşandığını hayretle izliyoruz.

Osmaniye Ticaret  ve Sanayi Odası’na bu kadar çok talip olması aslında güzel bir şey. Osmaniye’nin çok önemli sivil toplum örgütünün vizyonu ve misyonu olan insanlar tarafından yönetilmesi en büyük temennimizdir. Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası zaman geçirme yeri değildir. Osmaniye bir çok il’den gerideyse, kimse tanımıyorsa, bunun baş sorumluları arasında OTSO’da vardır. Hemen çevremizdeki ticaret odaları öyle güzel çalışmalar yapıyorlar ki, açıkçası kıskanarak izliyoruz. İstiyoruz ki, aynı yetkilere sahip olan bizim odamızda Osmaniye için bir şeyler yapsın. Osmaniye’nin değişmesinde ve gelişmesinde emeği olsun. Osmaniye çevremizdeki vilayetlerin gerisinde kalmasın.

Ben tarafsız bir gazeteci olarak, oyunu kimsenin etkisi altında kalmadan kullanan, kimseye eyvallahı olmadan oyunu veren insanlara seslenmek istiyorum. Eğer sizler Osmaniye’yi birazcık seviyorsanız, Osmaniye’nin daha iyi yerlerde olmasını istiyorsanız, asla vizyonu ve misyonu olmayan adaya oy vermeyin. Bu seçimler her gün yapılmıyor, 4 yılda bir yapılıyor. 4 yıl az bir süre değil. Osmaniye’ye bir şeyler yapacak insanları seçin. Sadece OTSO’nun başkanı veya yönetim kurulu üyesi olayım, gerisi önemli değil diyen insanlara oy vermeyin. Unutmayın sizin yaptığınız yanlış tercihlerin faturasını hepimiz ödüyoruz. Yani vereceğiniz oyla sizlerde Osmaniye’nin geleceğine oy verdiğinizi unutmayın. “1 oyla ne olur?”demeyin. Seçimler 1 fazla oyla kazanılıyor. Ben yinede bu seçimde çok umutluyum ve bu seçimde sağ duyunun hakim olacağına inanıyorum. Osmaniye’nin geleceğini karartmamak için, çalışacak iş yapacak ileriyi görecek ve kentimizi daha üst noktalara taşıyacak adaya oy verin.

PARALAR HAVADA UÇUŞUYOR

Öte yandan Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası gurup seçimlerinde paralar havada uçuşuyor. Odaya aidat borcun ne kadar olursa olsun oy’unu verdiğinde ödemesi hemen yapılıyor. Hatta bazen borç artı para bile verildiği iddia ediliyor.Yazık, bana göre bu hareketler odanın seçimine gölge düşüyor.Parası olanın kazanma şansını yükseltiyor.Bu seçimin ise, asla adil bir seçim olmayacağını gözler önüne seriyor.

 

 

  • Cumartesi 22.7 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.8 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.1 ° / 9 ° Güneşli