Bahri Çolpan


Şafak 11 gün

Yerel seçimlerin yapılmasına 11 gün kaldı. Bende başlığımı şafak 11 olarak attım. Tüm adaylar aylardır gece-gündüz demeden sahada çalışıyor.


Merhaba kıymetli okurlar,

Yerel seçimlerin yapılmasına 11 gün kaldı. Bende başlığımı şafak 11 olarak attım. Tüm adaylar aylardır gece-gündüz demeden sahada çalışıyor. Hepsi ailesini, yakınlarını ihmal etti ve canını dişine takarak çalıştılar. Siyaset yapmak gerçekten kolay değil. Seviyeli ve kavga gürültü olmadan seçim kampanyasını tamamlayan tüm adaylarımıza başarılar diliyoruz.

Belediye başkan adaylarının çalışmalarının neticesini alacağı gün geliyor. Halkamız tüm adayların durumunu değerlendirecek ve oyunu da ona göre kullanacaktır. Göreve talip olan Belediye başkan adaylarımızın hepsi de pırıl pırıl ve tertemiz insanlar. Artık söz seçmendedir. Onlar ne derse o olacak. Nihayetinde seçim bu.5 tane Belediye başkanı seçecek durum yok. 1 tane Belediye başkanı seçilecek ve o da halkımıza 5 yıl hizmet edecek.

5 yıl kolay geçmiyor. 1 dakikada bastığımız mühür, bize bin 825 güne mal oluyor. Buradan yola çıkarak herkes oyunu dikkatli kullanmalıdır. Verilen oyun geri alması asla olmuyor. Her şeyi seçerek aldığımız bir dünyada, Belediye başkanını da lütfen çok iyi analiz yaparak seçelim.

Osmaniye’nin yeni Belediye başkanını sırça köşkler beklemiyor. Çok zorlu bir dönem bekliyor. Osmaniye’nin alt yapısını mevcut Belediye Başkanımız Kadir Kara çözdü. Yeni gelecek Belediye başkanını kentin üst yapısındaki sorunlar beklemektedir. Deprem sonrasını da düşünürsek, Osmaniye’nin acilen yeni imar planına ihtiyacı bulunmaktadır. Osmaniye’ye yeni yapılacak imar planına disiplinle uyulmalı, deprem gerçeğini de göz önünde bulundurarak kat sayısı ona göre ayarlanmalıdır. Çıkmaz sokaklar çıkar hale gelmeli, dar sokaklar genişlemeli ve Osmaniye yeniden dizayn edilmelidir. Özelikle çarşı merkezi ve Avm civarı çok dar sokaklardan oluşmaktadır. Buralar artık genişletilmeli ve trafiğin daha kolay akacağı bir hale getirilmelidir.

Osmaniye’nin yeni başkanı genişleme sürecini çok iyi ayarlamalı, yeni imar planında oldukça adil davranılmalıdır. Örneğin yeni oluşan Fakıuşağı Mahallesi’nde tam bir imar rezaleti yaşanmaktadır. Geniş yolları ve bol yeşil alanı olması gereken Fakıuşağı Mahallesi bunlardan mahrum bırakılmış, sanki çok eski bir yerleşim birimi gibi görünmektedir. Osmaniye’nin hiçbir yerinde dar sokaklar ve yeşil alan olmayan bölge görmek istemiyoruz. 

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimlerinde tüm Belediye başkan adaylarımıza başarılar diliyoruz.

 

  • Cumartesi 28.5 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazar 34.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 15.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı