Bahri Çolpan


Sahipsiz Osmaniye

Lafa geldi mi Osmaniye Cumhur ittifakının başkenti. Hep öyle diyorlar. Bizde kuzu kuzu inanıyoruz. İcraata geldi mi, üzülerek söylüyorum Osmaniye maalesef sahipsiz.


Merhaba saygıdeğer okurlarımız,

Öncelikle herkese güzel bir hafta diliyorum.

Lafa geldi mi Osmaniye Cumhur ittifakının başkenti. Hep öyle diyorlar. Bizde kuzu kuzu inanıyoruz. İcraata geldi mi, üzülerek söylüyorum Osmaniye maalesef sahipsiz.

Hepimizin bildiği ve hala korkusunu yaşadığımız asrın felaketi deprem, Osmaniye’de büyük hasara yol açtı. Binaların yarısı yıkıldı. Epeyce bir bina kullanılamaz hale geldi. Bin 32 vatandaşımızı depremde kaybettik.

Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Hatay depremi çok kayıpla atlattı. Buna diyecek bir şeyimiz yok. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza tekrar başsağlığı diliyoruz. Ancak Osmaniye’de bu depremden büyük hasar gördü. Hala da depremde zarar gören binalarımızla uğraşmaya devam ediyoruz.

6 Şubat’ta ülke genelindeki birçok televizyon kanalı Osmaniye’de deprem olmamış gibi bir tavır içine girdi. Osmaniye’den bir tek kelime bile etmediler. Peki televizyonlar öyle baktı diye bizi yönetenlerinde öyle mi bakması lazım. Bakanlıklarda Osmaniye’de ne kadar insanın depremde öldüğüne dair kayıtlarda vardır. Bana göre bakanlıklarda Osmaniye’ye televizyon kanalları gibi bakıyor ve görmezden geliyor.

Depremden dolayı bazı illere uygulanan istisnalarda Osmaniye’nin adını göremiyoruz. Sanki Osmaniye’de hiçbir şey olmamış gibi davranıyorlar. İsteyen bakanlık kayıtlara girer bakar ve Osmaniye’nin de deprem felaketinden ne kadar etkilendiğini görebilir.

En son Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yeni evlenen gençler için 150 bin liralık bir kredi desteği açıkladı. Saydığı illerin arasında depremi çok az bir hasarla atlatan Adana bile var, ancak Osmaniye yok.

Oysaki bizim Cumhur ittifakının içinde  Dr. Devlet Bahçeli, Derya Yanık ve Seydi Gülsoy  gibi milletvekillerimiz bulunmaktadır. Peki bize bu milletvekilleri sahip çıkmayacakta kim sahip çıkacak? Osmaniye böyle istisnalardan neden muaf tutuluyor.? Yıllardır sahipsiz olan Osmaniye’ye TBMM’de bulunan milletvekillerimiz neden sahip çıkmazlar.? Yazık! Çok yazık!! Osmaniye bunu hak etmiyor. 

 

  • Perşembe 27.2 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.1 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.2 ° / 13.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu