Bahri Çolpan


Tanıtımın Önemi

Tanıtımın Önemi


Merhaba çok değerli okurlarım,

Tanıtım bana göre, bir kentin ekonomisini ayakta tutan en önemli etkendir.

Tanınmayan kentlerin büyüme hızı ve ekonomisi her zaman küçük kalmış ve gelişememiştir.

Türkiye'nin 81 vilayetinin içinde 40 tanesi fazla tanınmamaktadır. Bu vilayetler tanınmamanın bedelini çok ağır ödemektedir.Söz konusu bu 40 vilayet bacasız sanayi olan turizmden hiç pay alamamaktadır. Turizmden pay alamayınca da hiç bir şekilde büyüyememektedir.

Hatay'ın künefesi, Gaziantep'in baklavası, Kahramanmaraş'ın dondurması ve Adana'nın kebabı o yörelere çok şey kazandırmaktadır. Özelikle gezilecek, görülecek ve mutfağında mutlaka yenmesi gereken ürün olan kentler, her yerden turist çekmektedir.Yukarıda bahsettiğim bu 4 vilayetin saydığım özelikleri olmasa kuş uçmaz kervan geçmez bir yer olarak kalırlar.

Turizmden pay almak için çok önemli bir etkende hava limanıdır. Hava limanı bulunmayan yerler hep yerinde saymaya mahkum olmuştur.

Gezilecek, görülecek çok yeri olan, kaleler şehri, fıstığı ve tadılacak bir çok şeyi olan Osmaniye tanıtımda çok geri kaldığından, bir türlü beklenen büyümeyi gösteremiyor. Bu kente bir hava limanı yapılması için MHP Lideri ve Osmaniye Milletvekili sayın Dr. Devlet Bahçeli'nin de harekete geçmemesi bizleri çok üzmektedir. Oysaki buraya bir hava limanı yapılsa 1 milyon nüfusa hizmet verecek bir ortam vardır. Osmaniye siyaseten hiç bir zaman için bu kadar güçlü olmaya bilir. Bu fırsatın değerlendirilmemesine yarın çok pişman olacağız.

Diğer yandan Osmaniyeli işadamlarının ufku da çok dardır. Osmaniye'nin tanıtımı ile ilgili işadamlarına ne söyleseniz duymamışlıktan geliyor. Aslında bu kentin tanınması işadamları için daha büyük fırsatların çıkması anlamına geliyor. İlkokulu zor bitirmiş işadamlarının olduğu kentten çok şey beklememek lazım. İnadına Osmaniye'nin tanınması için bizler her şeyi yapacağız. Çünkü biz her şeyin tanıtımdan geçtiğine inanıyoruz. İşadamlarımız sabah saat 07.00'de kalksın ve yatana kadar parasını saysın. Biz Osmaniye'nin tanındığı takdirde bu kente kamyon, kamyon para geleceğine inanıyoruz. Gerisi bizim için boş.   

mustafa demir
3.06.2021 11:20:26
Bahri bey aman diyeyim, akillarina dusurmeyin havaalani projesini! Tamam Osmaniyemizin tanitimi cok önemli, bunun icin her seyi yapalim elbette! Adana Sakirpasa Havaalani 1 saat ötemizde, simdi 1 milyon yolcu garantili yaparlar projeyi sonra 80milyon ödemeye baslariz bu faturayi. (Makul bir projeye kesinlikle evet diyorum ama kötu örnekler ortada iken!!!) 1 saat öteye gitmeyecegiz diye 80milyona böyle bir fatura yukleyemeyiz zannimca. Bizler milli menfaatlerimizi de dusunmeliyiz, imkanlarimizi kullanirken. Sadece yandas ve yoldaslarini dusunenler gibi olamayiz!

  • Cuma 22.8 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.8 ° / 9.6 ° Güneşli