Bahri Çolpan


Yazıklar Olsun

Yazıklar Olsun


Merhaba değerli okurlarım,

Dün Osmaniye'nin Toprakkale İlçesi'nde, bir Tv kanalında yayınlanan, Bir Zamanlar Çukurova dizisi film ekibinin çekim yapmak için, Toprakkale'nin adının üzerine Adana levhası asarak çekim yapması, herkes gibi benimde tepkimi çekti.

Toprakkale Tren İstasyonu, atalarımızdan bize kalan ve  kurtuluş savaşında bile hizmet vermiş, önemli bir tarihi mirastır. Böyle önemli bir mirası, Adana Tren İstasyonu gibi göstermek ne derece doğrudur.? Bu dizi özel bir televizyon kanalı için çekilmektedir. Oradaki resmi görevliler, Toprakkale Tren İstasyonu'nun adının üzerine Adana yazılmasına nasıl izin verdi?. Hadi diyelim film ekibi izin aldı. Ancak tabelasının değiştirilmesi kesinlikle suçtur. Yani film ekibi hangi yetkisi ile oraya Adana levhasını astı.

Sosyal medyadaki haberlerin altına "ne var ki bunda?" yazanlara şaşırmamak elde değil.Senin onurun olan ilçenin tabelası değiştirilmiş ve Toprakkale Adana olarak gösteriliyor. Eğer sen buna normal bir durum diyorsan, söyleyecek fazla bir şey yok. Biz kimsenin Osmaniye'mizde film çekmesine karşı çıkmayız. Hatta kentimizin tanınması için her türlü desteği veririz. Bir Zamanlar Çukurova dizisinin bir bölümünde Toprakkale gösterilse bunun ne zararı olur veya kim buna ne diye bilir?. Sen pandemi döneminde sokağa çıkama yasağı varken, film seti ekibin topla gel, vatandaşlarda ünlüleri görebilirim, belki bir hatıra fotoğrafı çektiririm diye oraya yığılsın, bunlar yetmiyormuş gibi bir de tabelayı değiştir Adana yap.Bu yapılan çok haksızlık ve ayıp.Yazıklar olsun.   

Bana göre Bir Zamanlar Çukurova  dizisi film yönetmeninin o sahneyi Toprakkale görünecek şekilde yeniden çekmesini, bir de bizden özür dilemesini bekliyoruz.     

 

İbrahim Çenet
23.05.2021 20:11:55
İki ay kadar önce Cevdetiye beldemizin girişinde bir otomobil bir motorsiklete çarpmış , bunu görüntülü haber yapmışlar bir tv de. Şöyle diyor : --- ' Adana/Osmaniye Cevdetiye kasabasında gördüğünüz gibi bir otomobil bir motorsiklete çarptı. Gene ikiay öncve 15 şubatta bir tv kanalı Hemitede Yaşar Kemal için canlı çekim yapıyor. Osmaniye den bir vekilde var orada. Koca ekranda Adana / Osmaniye yazıyor. ....sonradan düzelttiler. Orhan Kemal 'in kimliğinde Osmaniye / yarsuvat nahiyesi yazıyor. Hadi Osmaniye buyurun. 120 kitabın yazarı Ali Püsküllüoğlu; Türkçe büyük sözlüğün yazım kurulu üyesi Ali Püsküllüoğlu Kadirli / Osmaniyeli hadi buyurun. Bizim belediyue başkanımızın Osmaniyede değil günlük Adanada oturduğunu duyuyorum

  • Cuma 30.8 ° / 18.4 ° false
  • Cumartesi 28.5 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazar 34.3 ° / 19 ° Güneşli