Bahri Çolpan


Zorkun Sahipsiz Bırakılmamalı

Yaz aylarına hızla yaklaştığımız şu günlerde, Zorkun Yaylası hafta sonları dolup taşıyor. Hatta yaylada kalan birçok insan bile var. Yaz aylarında Zorkun Yaylası’nın nüfusu 150 kişiyi buluyor.


Merhaba saygıdeğer okurlarımız,

Yaz aylarına hızla yaklaştığımız şu günlerde, Zorkun Yaylası hafta sonları dolup taşıyor. Hatta yaylada kalan birçok insan bile var. Yaz aylarında Zorkun Yaylası’nın nüfusu 150 kişiyi buluyor. Bu rakam bir çok il merkezinin nüfusu kadardır. 

Hepimizin hatırlayacağı gibi Zorkun Yaylası’nda geçtiğimiz yıl birçok sorun bir arada yaşandı. Yaylacılar perişan oldular. Bu yılda aynı sorunları yaylacılar yaşamak istemiyor ve önlemlerin erken alınmasını bekliyor.

 Zorkun Yaylası’nda yapılması gereken 3 önemli hizmet var. Yol, Çöp ve içme suyu. Zorkun Yaylası Osmaniye Belediyesi tarafından mücavir alana alınması ile birlikte bu hizmetleri ancak Belediye götürebiliyor. Bu saydığım 3 önemli şeyde çok zor değil. Yapılacak planlı bir çalışma ile yaylacılar çok rahat edebilir.

Osmaniye Belediye Başkanı Av. İbrahim Çenet’in hizmet konusunda çok heyecanlı olduğunu görüyoruz. Zorkun Yaylası konusunda da aynı heycanla bir şeyler yapacağını tahmin ediyoruz.

Zorkun Yaylası’na bana göre Belediye 2 tane müdür atanmalı. Yani yayla hizmet anlamında 2 bölgeye ayrılmalı. Her müdür kendi bölgesinde çalışarak yaylacıların ihtiyaçlarını karşılamalı. Bu şekilde çok başarılı olacaklarını düşünüyorum. Ayrıca Osmaniye Belediyesi yayladan sadece çöp, su parası adı altında cuzzi bir para yerine, biraz daha fazla para alarak hizmet kalitesinin yükselmesi sağlamalıdır. Yaylaya gidenlerin çoğu da gariban değil. Ekonomik yapıları oldukça iyidir. Aldıkları hizmetinde güzelliğini görünce kimsenin de alınacak bedele itiraz edeceğini sanmıyorum.

Zorkun Yaylası elimizdeki en güzel yaylalardan biridir. Sahipsiz bırakılıp ilgilenilmediği zaman birçok yaylacı geri Osmaniye’ye dönüyor ve klimasını açıp oturuyor. Bu yıl bu durumun yaşanmaması için erkenden önlem alınması gerekiyor.

Zorkun Yaylası’na gerek yerli ve gerekse çok sayıda da yabancı turist geliyor. Yaylanın temiz ve bakımlı olması ziyaretçi sayısını daha da artıracaktır.

Gelecek yıllarda yaylaya otel yapacak yatırımca da mutlaka gelecektir. Çünkü şehir merkezinde hava sıcaklığının 40 derecelere yükseldiği dönemde, Zorkun Yaylası hava 15 dereceye kadar düşüyor. Milyarlarca çam fidanın olduğu Zorkun Yaylası Türkiye’nin örnek yerleşim birimidir. Böyle güzel havası olan başka bir yerde yoktur. Elimizdeki altın değerinde bu yaylaya sahip çıkalım. Koruyup kollayalım. Bacasız fabrika turizmden bizde payımızı almak istiyorsak,  Zorkun Yaylası’na gözümüz gibi bakalım.

 

  • Pazartesi 29.8 ° / 16.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 33.5 ° / 16.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.9 ° / 18 ° Güneşli