Bahri Çolpan


Zorkun ve Karaçay

Zorkun ve Karaçay


Merhaba çok kıymetli okurlar,

Osmaniye 25 yaşında vilayettir. Bizler kendi aramızda hep konuşurduk kentimizde sanayi niye yok diye. Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi kuruldu, tam istediğimiz gibi olmasa da, yine kentimizin ekonomisine ve işsizliğine azda olsa fayda sağlıyor. Sanayi yönünden yavaş yavaş da gelişme sağlıyoruz.

Osmaniye asıl turizm yönünden gelişmeli ve atılım yapmalıdır. Acilen yılan hiykayesine dönen Düziçi teleferiği hemen hizmete açılmalıdır.

Osmaniye merkezde bulunan Karaçay vadisi ve gözbebeğimiz konumunda olan Zorkun Yaylası'na beklenen yatırımlar yapılmalıdır.Görenleri büyüleyen Karaçay şelalesi civarına yapılacak olan mesire alanı Tarım ve Orman Bakanlığı'nda onay beklemektedir.Yaklaşık 2 yıldan beri bekleyen bu proje niye onaylanmaz hayretler içindeyim. Halbu ki, oraya bir mesire alanı yapılması o bölgeyi aşağıya doğru yeni yapılacak tesisler ile gelişmesine neden olur. Şu çok iyi bilinmelidir ki, bir alana yapılacak tesisin etrafında başka tesislerde oluşur gider ve o bölge hızla gelişir. Yıllardır öyle atıl durumda kalan Karaçay vadisinin Osmaniye'ye hiç bir katkısı bulunmamaktadır. O bölgeye yapılacak çalışmalar Osmaniye'ye turist gelmesi yönünden çekim alanı olur. Yapılan işin kötüsü olmaz. Bana göre Karaçay'a artık neşter vurma zamanı gelmiştir.  

Zorkun Yaylası'na gelince. Okijen deposu olan, keşfedilmemiş hala bir çok güzellikleri içinde barındıran, yaz aylarında Osmaniye'de hava sıcaklığı 45 dereceyi bulurken, Zorkun'da ise hava sıcaklığı 20 derece olan bir cennettir.

Zorkun Yaylası'nda, otel ve sosyal tesisler bulunmadığı için kent dışından fazla turist gelmemektedir. Zorkun'da 5 yıldızlı bir otel olsa yaz-kış boş kalmaz. Hatta 3 tane 5 yıldızlı otel bile yapılsa çalışır. Yazın ayrı, kışın ayrı bir güzelliği vardır Zorkun Yaylası'nın. Bursa Uludağ'dan fazlası vardır, eksiği yoktur. Çok rahatlıkla Zorkun'da kayak yapılabilir. Özelikle yaz aylarında serin yerler arayan, süper lig takımlarının kamp yapması için Zorkun yaylası çok uygundur. Hatta Avrupa takımları bile kamp yapmak için Zorkun Yaylası'nı rahatlıkla seçer. Ben Türkiye'deki otel zinciri olan patronlara, iş adamlarına öneriyorum. Zorkun'a gelin yapın otelinizi servetinize servet katın. Zorkun havasının özelliği hiç bir yerde yoktur. Yaz aylarında beni Türkiye'nin değişik bir çok yerinden arayıp Zorkun'da otel soranlar var. Müşteri sorunu asla yaşamayacağınız bir alanı gelin değerlendirin.

Öte yandan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'ya açık çağrımdır. Zorkun yaylasına teleferik yapmak için acilen harekete geçin.Zorkun'a otel ve sosyal tesisler yapılmasını teleferik yapılması hızlandırır. Hatta teleferiğin hazır fizibilitesi Osmaniye Belediyesi eski Başkanlarından İbrahim Karayiğit tarafından hazırlatılmış ve arşivde beklemektedir.Bunu çalışma yatırım programına alınarak hemen başlatılabilir. Osmaniye'nin gelişmesi ve değişmesi için bu yazdıklarım olmazsa olmazlardır.

            

 

  • Cumartesi 22.7 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.8 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.1 ° / 9 ° Güneşli