Bahri Çolpan

Tarih: 28.07.2021 00:58

Koronavirüs Geri Dönüyor

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba kıymetli okurlar,

Türkiye'ye yaklaşık 2 yıl önce gelen ve bir çok sevdiğimizi de bizden alan koronavirüs, tam kapanma sayesinde tekrar gidiş hazırlığına başlamışken, yeniden dönüş yaptı.

Günlük 60 bini bulan pozitif vaka sayıları, kısıtlamalar ve tam kapanma sayesinde 5 binlere gerilemişti. 

Kısıtlamaların kaldırılması, koronavirüsün giderken, geri çağrılması gibi bir şey oldu. Ülke genelinde şuan, günlük pozitif vaka sayıları 20 bini buldu. Bu şekilde duyarsız davranışlar devam ettiği sürece, yine 60'li rakamlara fırlaması hiçte zor değil. 

Yazık..Kısıtlamalar kaldırıldı ki, esnafımızın tekeri dönsün. İnsanlarımız evine ekmek götürsün. Herkes düğününü ve bayramını yapsın ve bir şeyden mahrum olunmasın istendi.

Peki toplum ne yaptı. Kısıtlamaların bitmesi ile birlikte, maskeleri attı. Sosyal mesafe kurallarını hiçe saydı. Hijyen kuralalrına asla uyulmadı. Kurallara uymazsanız neticede bu olur. Biten koronavirüsü canlandırırsınız. Uyarıların ardı arkası kesilmiyor. Sosyal medyalardan, TV ve Gazetelerden günlük halkımız uyarılıyor. Allah aşkına uyarıları kim dikkate alıyor. Halkımızın % 75'i dinlemiyor. Kural tanımıyor. Ondan sonrada olan oluyor. 

Yeni Yasaklar Gelir mi?

Halkımız böyle vurdum duymaz davranırsa, bana göre yeni tedbirler alınır. Şimdi önlem alınmazsa yarın yeniden 60-70 binli rakamlara çok rahat ulaşırız. Herkes maskesini taksa kurallara uysa asla koronavirüs geri gelmezdi. Çünkü gitmek için yola çıkmıştı. Ancak geri döndü.

Aşıya Karşı Çıkmak Akıl Karı Değil

Koronavirüs illetine karşı şu an en etkin silah aşı olarak görülmektedir. Aşı yaptıranlar, bu illetin pençesine düşmezken, aşı yaptırmayan çok çabuk koronavirüse yakalanıyor ve atlatsa bile vücudunda mutlaka bir eser bırakıyor. 

Tıp dünyasındaki bu işin eğitimini alan insanlar önce kendisi aşı yaptırıyor ki, örnek olsun diye. Tıp ne derse güvenmemiz lazım. Hiç bir doktor kimsenin ölmesini istemez. Zaten bir doktor değil, hepsi aşınızı yaptırın diyor. Lütfen herkes aşısını yaptırsın.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —